Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Rudenīgi ķirbju ēdieni oranžo skaistuļu izgaršošanai

Brīdī, kad no dārziem un veikalu plauktiem uz virtuvēm sāk velties omulīgi apaļie ķirbji, katra pavāra svēts pienākums ir pagatavot vismaz vienu ķirbju ēdienu. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas ķirbju ēdienu receptes, kas noteikti jāpagatavo šoruden.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vegānisks ķirbju karijs

(Gatavošanas laiks: 30-40 minūtes)

Sastāvdaļas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 smalki sakapāts sīpols

3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas

1 ēdamk. kokosriekstu sviesta vai olīveļļas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 tējk. garam masala garšvielu

1 tējk. malta koriandra

1 tējk. maltu kumīna sēklu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 tējk. karija pulvera

1 kubiņos sagriezts burkāns

300-400 g sagrieztu konservētu tomātu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

500 g nomizota ķirbja, nomizota

1 kārba konservētu turku zirņu (~400 g)

100 g vārītu lēcu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

400 g kokosriekstu piena (vai 10% saldā krējuma, ja negatavo vegāniski)

250 ml dārzeņu buljona vai ūdens

sāls, melnie pipari

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

sula no 1 laima (+ miziņas, ja vēlas)

sakapāti pētersīļi pasniegšanai

vārīti rīsi pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sagatavo tālākai apstrādei dārzeņus – sīpolu un ķiploku sakapā, burkānu, ķirbi un konservētos tomātus sagriez kubiņos.
  2. Lielā pannā augu eļļā apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno tiem garšvielas (iznemot sāli un piparus) un cep apmaisot vēl minūti.
  3. Pievieno burkānus un ķirbi, maisot apcep visu dažas minūtes.
  4. Pielej buljonu, uzliec pannai vāku un sautē līdz dārzeņi ir gandrīz mīksti (~10 minūtes).
  5. Pievieno tomātus un turku zirņus, apmaisi un sautē vēl 5-7 minūtes.
  6. Pievieno lēcas un kokosriekstu pienu, sautē bez vāka vēl ~5 minūtes vai līdz karijs nedaudz sabiezē.
  7. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, pielej laima sulu, pievieno laima miziņas, ja ir vēlme.
  8. Pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem, rotājot ar pētersīļiem.

Ātri pagatavojami siltie ķirbju salāti

(Gatavošanas laiks: 15 minūtes)

Sastāvdaļas

400 g šķēlēs sagriezta riekstu ķirbja

5 ēdamk. olīveļļas

1 ķiplokspiedē izspiesta ķiploka daiviņa

1 tējk. malta koriandra

1 tējk. rīvēta muskatrieksta

sāls, melnie pipari

200 g lapu salātu maisījuma

4 gurķi

2 saldās paprikas

100 g mīksta kazas siera

2-4 ēdamk. ķirbju sēkliņu

citronpipari

Pagatavošana

  1. Sajauc 3 ēdamkarotes olīveļļas ar ķiploku, garšvielām, sāli.
  2. Ar šo maisījumu no visām pusēm ieeļļo ķirbja šķēles
  3. Cep ķirbi sakarsētā cepeškrāsnī (180C), kamēr tas kļūst mīksts.
  4. Kamēr ķirbis cepas, lielā bļodā sajauc salātu lapas ar šķēlītēs sagrieztiem gurķiem un papriku, atlikušajām 2 ēdamk. olīveļļas un citronpipariem.
  5. Uz šķīvja kārto salātlapu maisījumu, liec tam pa virsu siltu ķirbi.
  6. Rotā ar kazas siera bumbiņām un ķirbju sēklām.
  7. Pasniedz siltus!

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (2)

  1. Reina gatavo kirbju sukades..un vara kirbju zupinas zupinu ar citronskabi un cukuru un krustnaglinam..no salatiem man garso svaigi sarivets kirbis ar marinetiem gurkiem un majonezi.. garso ka svaigu gurku salati.. veseliga ir spiesta svaiga kirbja sula.var sajaukt un izspiest kopa ar cities augliem un darzeniem…reina soruden novaca divas piekabites ar kirbjiem..ui…pilna maja ar organza ogam…reina tak ir ogu meitene ..ari kirbis ir liela oga..un ka tad bez taa.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.