Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: Ceturtdien sāksies izstāde «Riga Food 2022» Ķīpsalā

No 8. līdz 10. septembrim pārtikas izstādē “Riga Food 2022” varēs nobaudīt dažādus inovatīvus produktus, daudzu valstu nacionālo virtuvi, notiks dažādi konkursi, to rezultātu paziņošana, degustācijas; piedalās arī novadnieki.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Maizes konkursā maizi pēc noteiktiem kritērijiem vērtēja kompetenta žūrija, kuras priekšsēdētāja bijusī baušķeniece Zane Timpare (attēlā no kreisās) – sertificēta uztura speciāliste. Foto – Ingrīda Punka.

Pēc trīs gadu pārtraukuma Latvijas Maiznieku biedrība (LMB) izstādē “Riga Food 2022” rīko Maizes konkursu. Deviņi ražotāji konkursam “Veselīga maize mūsdienīgam patērētājam” pieteica 20 maizes divās kategorijās: kategorijā rudzu rupjmaize (dažāda maluma rudzu miltu daudzums receptūrā ne mazāk kā 90% no kopējā miltu daudzuma, ar/bez piedevām) un kategorijā kviešu, jauktu miltu, graudu, sēklu, kliju, citu piedevu un veidu maize.

Maizi pēc noteiktiem kritērijiem (mazāk sāls, cukurs, vairāk šķiedrvielas, normatīvajiem aktiem atbilstošs marķējums, kā arī produkta garša un struktūra) vērtēja kompetenta žūrija, kuras priekšsēdētāja bijusī baušķeniece Zane Timpare – sertificēta uztura speciāliste, rokasgrāmatas “Ēdiens kā zāles” redaktore. Konkursa vērtēšanas rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks uzreiz pēc izstādes “Riga Food 2022” atklāšanas ceremonijas 8. septembrī plkst. 11.

Inovatīvo produktu piedāvājumā BEZpiena biezpiens, medus suflē, garšaugu tējas maisiņi, alus ar grauzdētu ķiploku garšu, fizāļu konfektes, lapu kāpostu čipsi, kukaiņu pulveris un citi inovatīvi produkti.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Bitenieks Otto Lodiņš no Bauskas novada Iecavas pagasta «Rāmritiem» ar sava inovatīvā produkta – medus suflē – piedāvājumu.  Foto – Ingrīda Punka.

Medus suflē ir pēc īpašas tehnoloģijas putots un ātri atdzesēts medus, kas ļauj radīt un saglabāt gaisīgu medus struktūru. Putošanas procesa laikā medum tiek pievienotas sublimētas ogas, ziedi, garšvielas un ārstniecības augi. To radījis un piedāvā bitenieks Otto Lodiņš no Bauskas novada Iecavas pagasta «Rāmritiem».  

Gruzīnu čurčhela un čača, ungāru vīni, vafeles un eļļas, ukraiņu borščs un vareņiki, uzbeku augļi un dārzeņi, itāļu šķiņķis un balzamiko… – tie ir tikai daži nacionālo virtuvju labumi, ko jau no 8. līdz 10. septembrim varēs nobaudīt pārtikas izstādē “Riga Food 2022”.

Trīs dienas izstādes apmeklētāji varēs paviesoties Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Gruzijas, Kanādas, Ukrainas, Ungārijas, Uzbekistānas, Itālijas, Spānijas, Malaizijas un Moldovas kopstendos.

Lai saprastu, kas būs „Riga Food” šajā nedēļas nogalē, piedāvājam ieskatu Ingrīdas Punkas fotogalerijā, kas tapa mediju pasākumā iepazīstināšanai ar ekspozīcijas aktivitātēm.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.