
Sestdien, 6. septembrī, restorāna “Mežs kungs” pagalmā norisināsies gardēžu festivāls “Pasēdēt uz brieža 2025”.
“Satiksimies, smiesimies, būs meistarklašu karuselis, četru kārtu maltīte, bet noslēgsies viss ar lielisku koncertprogrammu,” aicina restorāna saimnieks Mareks Miļjuts.
Pasākuma programma liecina, ka aktivitāšu sākums paredzēts pulksten 17. Vakaru atklās trīskārtējs Eiropas čempionātu medaļnieks kombinētajā medību šaušanā Einārs Lapiņš, kurš ļaus ieskatīties precīzas šaušanas noslēpumos, paredzēts arī neliels turnīrs, šaušana pa skrejošu mērķi – mežacūku.
Tikmēr mednieks un uzņēmuma “Savvaļas medījumi” dibinātājs Jānis Kurpics kungiem ierādīs, kā profesionāli sadalīt brieža gaļu, lai iegūtu gardākos gabalus un pilnvērtīgi izbaudītu tās maigo, riekstaino garšu. Dāmām paredzēts īpašs sajūtu ceļojums smaržu pasaulē kopā ar smaržu entuziasti un pētnieci Kristu, kura palīdzēs atklāt jaunas nianses un izjūtas aromātu pasaulē.
Gardēži varēs ielūkoties steiku gatavošanas mākslā (zināšanās dalīsies garšu virtuozs Tomass Godiņš) un baudīt četru kārtu maltīti par kuru parūpēsies restorāna “Mežs kungs” šefpavārs Dāvis Balodis ar savu komandu.
Vakara noslēgumā uz skatuves satiksies divas mūzikas leģendas – Zigfrīds Muktupāvels un Juris Kaukulis no “Dzelzs Vilka”, radot īpašu atmosfēru, kur mūzika mijiedarbosies ar garšām un emocijām.
Jāatzīmē, ka tas ir maksas pasākums un biļetes pieejamas vietnē: ej.uz/PasedetUzBrieza.