Baušķeniece Kristīne Kalniņa meistarīgi gatavo salātus no tā, kas ir ledusskapī, pat ja tur nekā īpaša nav.
Baušķeniece Kristīne Kalniņa meistarīgi gatavo salātus no tā, kas ir ledusskapī, pat ja tur nekā īpaša nav. Tā tapuši arī šie rupjmaizes salāti.
Saldskābmaizīti vai “Bauskas klēts” mājas maizi, vai rupjmaizes ķieģelīti sagriež kubiciņos, uz pannas sakarsētā mazā eļļas daudzumā apgrauzdē. gatavus ber bļodā, pārkaisa ar “Santa Maria” ķiploku sāli vai arī piespiež kādas trīs ķiploka daiviņas. Sagriež Ķīnas vai ledussalātu galviņu, pievieno konservētu kukurūzu, sīki sagriež papriku. Majonēzei pievieno franču sinepes un “Santa Maria” “Tex Mex-Fajita” garšvielu.
Liek salātu traukā kārtām. Vispirms maizīte, majonēze, salāti, tad majonēze, rīvēta ola, pēc tam majonēze, rīvēts siers, tad majonēze, kukurūza, majonēze. Dilles un pētersīļus nežēlojot der uzkaisīt salātbļodas virspusē.
Par šo padomu Kristīne Kalniņa saņem “Santa Maria” garšvielu komplektu.