Rudens nāk ar drēgnām un mitrām dienām, tāpēc īsti vietā ir biezas, karstas dārzeņu zupas.
Rudens nāk ar drēgnām un mitrām dienām, tāpēc īsti vietā ir biezas, karstas dārzeņu zupas.
Kabaču zupa
Uz rupjās rīves sarīvē kabaci (2 glāzes masas), ap 200 g šampinjonu sašķēlē. Kopā ar sakapātu sīpolu maisot apcep katlā uzkarsētā sviestā vai eļļā. Iejauc tējkaroti miltu tā, lai neveidojas kunkuļi, pamazām pievieno karstu ūdeni ar izkausētu buljona kubiciņu, maisa. Vāra, kamēr sastāvdaļas mīkstas, apmēram 20 minūšu. Pievieno mazliet salda krējuma vai ēdot pieliek skābu krējumu. Bagātīgi pārkaisa ar zaļumiem – dillēm un pētersīļiem.
Ātrā puravu vira
Sagriež plānās ripiņās svaigus, rūpīgi nomazgātus burkānus, puravus. Katlā izkausē apmēram ēdamkaroti sviesta, tajā apcep burkānus un puravus. Pielej ūdeni, ļauj uzvirst, pieliek kubiciņos sagrieztus kartupeļus, kad tie mīksti, pievieno vienu buljona kubiciņu, vāra vēl piecas minūtes, un zupa gatava.
Ābolu gardums
Sagriež daiviņās nemizotus ābolus, izņem serdi, sēkliņas. Apcep mazliet sviestā, kamēr āboli sāk kļūt caurspīdīgi, bet neizjūk. Liek traukā. Tajā pašā katlā vai pannā maisot kausē ap 50 g sviesta, divas ēdamkarotes medus, pierīvē ingvera saknīti, pieber ēdamkaroti kanēļa. Šo mērcīti uzlej āboliem, izcilā. Ēd ar saldējumu, putotu saldu krējumu vai vaniļas mērci.