Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Bauskas slimnīca – pagaidu apmešanās vieta kara bēgļiem

Vairākās slimnīcās  sasniegta vairāk nekā 90% «Covid-19» gultu noslodze, liecina Veselības ministrijas dati. Vairāk nekā 90% «Covid-19» gultu noslodze ir sasniegta arī, piemēram, Jelgavas pilsētas slimnīcā. «Bauskas Dzīve» sazinājās ar Mirdzu Brazovsku, Bauskas slimnīcas vadītāju, lai skaidrotu, kā ir pie mums.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Bauskas slimnīcā īslaicīgi izmitina bēgļus. Foto no “Bauskas Dzīves” arhīva.

«Kovidnodaļu jau pērn slēdzām, pašlaik ir bijuši tikai pa kādam atsevišķam pacientam, kuram koviddiagnoze ir kā blakusdiagnoze, tad viņš gulēja izolatorā, bet nodaļas mums vairs nav. Mums ir gana daudz «parasto» pacientu.

Pašlaik Bauskas slimnīcā uzņemot bēgļus, risina humāno krīzi – kad ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests vai pašvaldība lūdz izmitināt, tad izmitina slimnīcā bēgļus. Pēc tam pašvaldība strādā ar viņiem tālāk, apzina, cik bērnu, cik pieaugušo, izdomā, kur viņus var izvietot. Līdz tam brīdim viņi pārlaiž nakti slimnīcā. «Mēs viņus izguldām, pabarojam, jo viņi ceļā pavadījuši vidēji četras – sešas diennaktis, ir pārguruši. Viņu «ārstēšana» gan vairāk izpaužas no galvassāpju tabletes līdz korvalola pilieniem. Pagaidām risinām šos jautājumus, nekas cits nav bijis vajadzīgs no mums. Ukrainas kara bēgļiem ir tiesības saņemt visus tos pašus pakalpojumus, ko jebkuram Latvijas iedzīvotājam. To mēs nodrošinām. Pašlaik skaidrojam arī to, kāds ir viņu vakcinācijas statuss, sociālais dienests to apzina, savukārt mēs esam gatavi vakcinēt, ja būs tāda vēlēšanās,» skaidro Bauskas slimnīcas vadītāja.

Kā jau «Bauskas Dzīve» iepriekš informēja, bēgļu vidū ir arī jauniete ar medicīnisko izglītību, kas gribētu šeit strādāt. Viņa ir vērsusies pie slimnīcas vadītājas darba meklējumos. M. Brazovska paskaidro, ka tomēr «meitene ir ar pirmā līmeņa farmaceitisko izglītību, un viņai vēl jānokārto visas tās formalitātes, kādas ir nepieciešamas». «Es pašlaik piedāvāju viņas kandidatūru aptiekās, apstaigāju tās, pagaidām nav pozitīvas atbildes. Bet viņai ir gana daudz jāizdara pašai – gan uzturēšanās atļauja jāsaņem un jāizpilda  citas prasības,» stāsta slimnīcas vadītāja.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.