Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Svētdien Mūsas trasē spraigas cīņas paredz Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta sacīkstēs

Svētdien, 14. jūlijā, “Mūsa Raceland” trasē norisināsies Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta ceturtais posms. Sacensībās piedalīsies sportisti no Baltijas valstīm 8 klasēs, visvairāk dalībnieku gaidāmi “BMW RX3000” un “YARIS1000” klasē, portālu informēja rallijkrosa čempionāta rīkotāju pārstāve Linda Vecgaile. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Rallijkrosa trases garums ir 940 metri, un kustība notiek pret pulksteņrādītāja virzienu, trase platākajā vietā ir 22m, bet šaurākajā vietā 15m. Īpaša nozīme ir starta pozīcijai, kas ir ļoti labi pārredzams arī no skatītāju sēdvietām un ļauj baudīt azartiskus mirkļus.

“Esam aizvadījuši trīs Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta posmus, dažās klasēs ir redzami izteikti līderi, bet dažās lielākās cīņas un intrigas vēl tikai gaidāmas. Prieks, ka mūsu sacensībās piedalās daudz jaunieši un viņi ir mērķtiecīgi, gatavi mācīties un uzlabot savas prasmes. Mūsu sportisti ir arī Latvijas patrioti, piemēram, Bruno Blumbergs, kas brauc “SuperCar” klasē un Jorens Viktors Ikers no “SUPER2000” klases pēc šīm sacensībām, 19. jūlijā dodas uz militāro bāzi “Ādaži”, lai apgūtu jaunas iemaņas. Tas ir lielisks piemērs arī citiem sportistiem,” teic sacensību organizators Jānis Bergs.

Viņš piezīmē, ka sacensību dalībniekiem, kā vienmēr sīvas cīņas gaidāmas tieši “BMW RX 3000” klasē. Teicamu rezultātu šajā sezonā demonstrē Kristaps Kronbergs, kurš uzvarējis visos trīs šā gada posmos, rādot stabilu sniegumu trasē. Pārējie braucēji ir līdzvērtīgi un tur vēl nekas nav paredzams un viss vēl tikai priekšā, spraigi notikumi vēl tikai gaidāmi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Foto: Publicitātes foto

“YARIS1000” klasē sevi lieliski parāda deviņgadīgais baušķenieks Toms Bumbiers, kuram šajās sacensībās būs sevi jāpierāda “mājas” trasē, ka kā zināms, dažkārt ir priekšrocība, jo mājas sienas palīdz, bet dažkārt ir grūtāk, jo viss šķiet labi zināms. Šajā klasē uz starta līnijas gandrīz 20 dalībnieki, kas atzinuši, ka tieši rallijkross ir viņiem interesantākā autosporta disciplīna un te ir jaunā autosportistu paaudze. Par sezonas TOP3 cīnās latvieši ar lietuviešiem, kur sportistiem no Latvijas vēl jāizcīna uzvaras.

“LADA RX” klasē savu pirmo uzvaru iepriekšējā posmā svinēja Rolands Bružāns, būs iespēja vērot vai izdosies šo atkārtot arī Bauskas trasē. Šajā klasē kopvērtējums ir blīvs un Andris Krastiņš un Niks Mežiņš ir gatavi turpināt cīņas sezonas kopvērtējumā, jo arī tur punktu starpība ir neliela un svarīgākās cīņas vēl gaidāmas.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

  1. Kur biļetes nopērkamas? Vai tiešām b dz nevar kaut teikumu no sevis rakstā pierakstīt?! Plika kopija..

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.