Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: Ūdensmotosportistiem veiksmīgi starti Alūksnē; Ardis Slakteris kļūst par pasaules čempionu

Pagājušās nedēļas nogalē, no 6. līdz 7. jūlijam, Alūksnē norisinājās starptautiskas sacensības ātrumlaivām – pasaules čempionāts GT-15 klasē un sacensības “Alūksne Cup”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Cīņā par uzvaru iesaistījās arī Bauskas novada ūdensmotosportisti. Uz pasaules čempionātu bija ieradušies 24 ātrākie braucēji, starp viņiem arī “Mēmeles sports” pārstāvji:  Ardis Slakteris, Ralfs Zaharčenoks un Līva Borkovska. Spraigās cīņās un veiksmīgos startos Ardis kļuva par pasaules čempionu, bet Līva ierindojās 8. vietā un Ralfs – 13, portālu informēja komandā.

Latvijas sportisti šajās sacensībās cerēja iekļūt pirmajā trijniekā, un lielākā konkurence tika plānota starp iepriekšējo sacensību līderiem – Igaunijas un Somijas sportistiem. Pirmajā sacensību braucienā vislabāko starta izrāvienu veica Alūksnes kluba “NordOst” pilote  Hēra Biete. Lai arī konkurence bija ļoti spēcīga, Hēra Biete visu sacensību laiku izrādīja apbrīnojamu sportisko noturību un finišu sasniedza pirmā. Baušķenieks Ardis Slakteris no ceturtās starta pozīcijas izrāvās otrajā pozīcijā un arī finišu sasniedza otrais.

Sacensību otrajā braucienā labākais starts bija A. Slakterim, uzreiz aiz viņa sekoja H. Biete un Somijas pilots Levi Pasonens. Sacensības bija ļoti spraigas, un lielo viļņu dēļ piloti sacentās meistarībā ne vien noturot savas pozīcijas cīnoties ar konkurentiem, bet arī ar laikapstākļiem. Otrajā braucienā pirmais finišēja A. Slakteris, otrā H. Biete un trešais Pasonens.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Foto: Laura Lakovica

Pats Ardis pēc godam veiktā sacensību brauciena bija ļoti saviļņots, tomēr pieredzējušais pilota vectēvs, Latvijas ūdens motosporta federācijas prezidents Atis Slakteris izteica bažas: ”Nākamie sacensību braucieni būs vissarežģītākie, jo tie prasa no pilota visaugstāko psiholoģisko noturību. Uzvarēt sacensību braucienā ir viens, bet noturēt šo uzvaru un saglabāt stabilu psiholoģisko noturību, lai uzvarētu visus sacensību braucienus ir ļoti sarežģīti, sevišķi jaunajiem sportistiem!”

Ardis šo psiholoģisko spriedzi godam izturēja un arī nākamos divus sacensību braucienus ar pārliecinošu izrāvienu starta pozīcijā atrāvās no pasaules ātrākajiem pilotiem un visu sacensību laiku parādīja augstāko meistarību, finišējot pirmajā pozīcijā.

Par lielu sajūsmu skatītājiem un atbalstītājiem, ņemot visu četru braucienu kopvērtējumu, pirmajā trijniekā pasaules čempionātā uz goda pjedestāla kāpa divi latviešu sportisti – pirmajā vietā Ardis Slakteris, otrajā Somijas pilots Levi Passonens un trešajā latviete Hēra Biete.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ardis pirmo reizi kāpa uz pasaules čempionāta goda pjedestāla, un tāpēc saņemt pasaules čempiona tilulu, kā arī saņemt Starptautiskās ūdens motosporta federācijas zelta medaļu viņam ir īpašs notikums. Šī uzvara Ardim Slakterim nodrošina iekļūšanu prestižajā Monako ūdens motosporta slavas zālē, kurā jau nākamajā gadā būs vērienīga pasaules labāko sportistu apbalvošana, kuru tradicionāli veic Monako karaliskā ģimene.

Jāmin, ka Monako slavas zālē nākamajā gadā tiks apbalvoti abi brāļi – Ardis Slakteris ar uzvaru pasaules čempionātā GT15 klasē, kā arī viņa brālis Nils Slakteris ar uzvaru šī gada maijā pasaules čempionātā 12h izturības braucienā Beļģijā.

Foto: Laura Lakovica

Savukārt nacionālajā jauniešu klasē Rinalds Latūns pārliecinoši uzvarēja un Rebeka Zaharčenoka finišēja uzreiz aiz viņa – 2. vietā. Sportistiem un līdzjutējiem par prieku komandu kopvērtējumā “Mēmeles Sports” atkal kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Otro vietu izcīnīja Alūksnes komanda “NordOst” , bet trešā palika Aizkraukles vienība “Motosport77”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (6)

  1. Miljonāra mazdēlam un miljonu mantiniekam ir grūti sportot. Kāpēc trūcīgos nepielaiž pie šā sporta? Es arī gribu! Latvijā ir pietiekami daudz trūcīgo jauniešu, kas var regulāri sūdzēties par diskrimināciju kā vienots politisks spēks. Studentu pašpārvaldes neaizstāv nabago un dzīves apdalīto tiesības, tā ir tukša tusiņa un socializācijas vieta. Bet es runāju par reālu trūcīgo un maznodrošināto studentu protekciju, kā arī par stipendiju priešķiršanas aizliegumu bagātniekiem.

    1
    2
  2. Uzreiz ap sirdi palika vieglāk. Citādi nabagos sociālie dienesti dirsina. Bet stipendijas universitātē saņem vidusšķira. Nabagiem ir jādirsina sociālie dienesti, lai tie saņemtu cietumsodus par vardarbību pret nabagajiem. Citādi man nekādas palīdzības. Bet ierēdnes Rasas Siliņas meita saņem visus benifitus un studē Londonā. A, te Nils Slakteris stipendijas saņem.

    1
    1
  3. Man patīk, ka manas ģimenes leduskapi izkratīja sociālo darbinieču trijotne. Bet. Brīvpusdienas man kā bērnam ar trūcīgās personas statusu nedeva. Un man sirds sāp, kad lasu, ka miljonāru dzimtas mazdēls saņem stipendiju no Latvijas valsts. Un infantilie žurnālisti vel saka, ka tā ir palīdzība sportista ģimenei. Lielāku lišķību un liekulību ir grūti piedzīvot.

  4. Skolniecin beidz ten kko murgot atlauj vinam izbaudit savu mirkli ne visiem sanak tadu panakumu sasniegt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.