Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Daudzdzīvokļu namā Īslīces pagastā uz plīts piedeg ēdiens; no dzīvokļa evakuēts cilvēks

Nedēļas nogalē ugunsdzēsējiem glābējiem Bauskas novadā bija jāzāģē un jānovāc bīstami aizlūzuši koki un zari, bija arī degšanas gadījumi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Piektdien, 19. jūlijā, un sestdien, 20. jūlijā, Pilskalnā Bauskā ugunsdzēsēji glābēji nozāģēja virs gājēju celiņa aizlūzušus zarus, informē Viktorija Gribuste, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore.

Piektdien Bauskas novada Rundāles pagastā dega zaru un lapu kaudzes 30 m2, kā arī koks 1 m2 platībā.

Sestdienas, 20. jūlija, vakarā Bauskas novada Vecumnieku pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja nolūzušu koku un atbrīvoja brauktuvi. Arī svētdien, 21. jūlijā, Bauskas novada Vecumnieku pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja nolūzušu koku un atbrīvoja ceļu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukārt svētdien plkst. 15.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas novada Īslīces pagastu, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 1 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa evakuēja vienu cilvēku. Plkst. 15.50 darbs notikumā noslēdzās.

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 19. jūlija plkst. 6.30 līdz 22. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 20 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, un vēl viens izsaukums bija maldinājums.

Savukārt VUGD kopumā saņēma 140 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 62 uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājumi.

Ilustratīvs attēls no “Bauskas Dzīves” arhīva.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.