Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Ēdinātāji: Prasībām atbilstošas ēdināšanas nodrošināšanai izglītības iestādēs nepieciešams papildu finansējums

Izglītības iestāžu ēdinātāju asociācija (IIĒA) un Latvijas Ēdinātāju apvienība (LĒA) aicina pašvaldības piešķirt papildu finansējumu, lai nodrošinātu pakalpojuma nepārtrauktību un prasībām atbilstošu ēdināšanu izglītības iestādēs, aģentūru LETA informēja organizācijas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Kopš 2014.gada tiešās ēdināšanas izmaksas ir pieaugušas par vairāk nekā 50%. Ilustratīvs attēls no shutterstock.com.

Skolēnu pusdienu dotācija 1,42 eiro ir bijusi nemainīga jau kopš 2014.gada. Pašreiz 50% no summas dotē valsts un 50% – pašvaldība, savukārt saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes informāciju kopš 2014.gada tiešās ēdināšanas izmaksas ir pieaugušas par vairāk nekā 50%, norādīja LĒA pārstāvji.

Viņi pauž, ka bez papildu finansējuma, izglītības iestādēs vairs nebūs iespējams sniegt esošajām prasībām atbilstošus ēdināšanas pakalpojumus.

“Apstākļi kara situācijas un ekonomisko sankciju dēļ ir būtiski mainījušies, un izmaksu kāpums ir uzņēmis vēl neredzētus tempus un iepriekš neprognozētus apmērus, līdz ar to ēdinātājiem nākas risināt jautājumus par savas darbības turpināšanu, un ir skaidrs, ka pie esošiem nosacījumiem pakalpojumu nebūs iespējams sniegt,” prasību piešķirt papildu finansējumu pakalpojuma izmaksu segšanai pamato LĒA valdes loceklis Guntis Bredovskis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pašvaldību lēmums par papildu finansējuma piešķiršanu būtu atbalsts, lai īslaicīgi nodrošinātu atbilstošus ēdināšanas pakalpojumus izglītības iestādēs, tomēr ilgtermiņā ir nepieciešams atbilstošs finansējums tādā apmērā, kas dotu iespēju nodrošināt pakalpojumu izpildi saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, norāda apvienībā.

LĒA un IIĒA aicina Rīgu un citas pašvaldības dienas kārtībā iekļaut izglītības iestāžu audzēkņu ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšanas procesa pārskatīšanu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

  1. Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you know a
    few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure
    why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web
    browsers and both show the same results.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.