Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: Īslīces SOS bērnu ciematā viesojas brīvprātīgie labdari

Aizvadītajā nedēļā, 15. augustā, Īslīces SOS bērnu ciematā viesojās brīvprātīgie Edgars Logins un spēkavīrs Didzis Zariņš, kuri kopā ar ciematā dzīvojošajiem bērniem un jauniešiem aktīvi pavadīja dienu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Diena iesākās ar Edgara Logina un Didža Zariņa ierašanos Īslīces SOS bērnu ciematā, savstarpēju iepazīšanos un sarunām. Pašlaik ciematā dzīvo 57 bērni 14 ģimenēs, no kurām divas ģimenes ir integrētas pilsētvidē.

Foto autors: Kaspars Kalējs

Sportiskie vīri – Edgars Logins un Didzis Zariņš – sadalījās divās komandās, savā pulkā aicinot arī ciematā dzīvojošos bērnus. Turpat sporta laukumā tika aizvadītas dažādas stafetes – tenisa bumbas vadīšana ar nūju apkārt konusiem, automašīnas riepas vadīšana apkārt konusiem, tāpat ap konusiem bija jānes jēla ola, kura novietota uz galda tenisa raketes, un jāpierāda savs ātrums un izveicība citās aktivitātēs.

Pēc aktīvajiem uzdevumiem bērni sapulcējās ēnā zem koka, lai skatītos spēkavīra Didža Zariņa sagatavotos spēka demonstrējumus, kuros iesaistīti tika arī paši ciemata iedzīvotāji. Bērni pārsteigti vēroja, kā spēkavīrs bez pārāk lielas piepūles saloka dažāda biezuma metāla stieņus, kā arī pannu, kura tika atstāta ciematā kā suvenīrs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

«Bērnu namu apciemošana bija manis paša ideja, viens no maniem iedvesmas avotiem bija arī mūziķis Igo, kurš arī nodarbojas ar labdarību. Vienu dienu sēdēju pie galda, noklausījos Igo dziesmu «Alises iela» un sapratu, ka man tas vienkārši ir jādara,» stāsta Edgars Logins, «pirms tam biju organizējis labdarības akciju dzīvniekiem – Zasulauka kaķu mājā un Slokas dzīvnieku patversmē, kur savācu līdzekļus pārtikai un citām nepieciešamajām lietām. Sadarbības partneri bija gan veikals «Top!», gan citi.»

Pēc veiksmīgās pieredzes labdarības akcijas rīkošanai dzīvniekiem, Edgars Logins nolēma, ka vēlas sniegt ko vairāk arī bērniem Latvijas bērnu namos. Pirms nedaudz vairāk kā gada viņš viesojās pie bērniem un jauniešiem Jelgavā, bet līdz šim jau apmeklējis četras aprūpes vietas. «Pamanīju, ka jauniešiem ir vēlme sportot, taču viņi nezina, kā to darīt. Ar sadarbības partnera palīdzību SOS ciematam Īslīcē uzdāvinājām trenažieri kāju trenēšanai, jo jaunieši izteica, ka to vēlas,» viņš stāsta.

Pēc darbošanās SOS bērnu ciematā, viesi kopā ar bērniem un jauniešiem devās uz Saulaini, kur kāpa laivās, lai uzsāktu laivošanu līdz Igo Mūzikas un mākslas centram «Ceplis». Ceļš līdz galamērķim pagāja ātrāk nekā bija plānots, un bērni izrādīja sajūsmu par aktīvo nodarbi uz ūdens. «Cepļa» teritorijā visi dalībnieki kopīgi sēdās ap ugunskuru, lai baudītu pusdienas svaigā gaisā, taču nedaudz vēlāk mūziķis Igo viesiem veltīja dziesmas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir labdarības organizācija, kas kopš 1997. gada Latvijā veido un atbalsta SOS ģimenes bērniem, kas palikuši bez savu vecāku gādības, kā arī SOS ģimeņu atbalsta centros palīdz ģimenēm, kas nonākušas krīzes situācijās.

SOS Bērnu ciematu asociācijas darba galvenais mērķis ir radīt drošus un labvēlīgus apstākļus bērna attīstībai un to darīt, ievērojot bērna individuālās vajadzības un tiesības. 

Organizācijas darbība lielā mērā ir atkarīga no ziedotāju labvēlības. Lai SOS ģimenes varētu audzināt pieņemtos bērnus, tām nepieciešams ziedotāju atbalsts. Pusi no izmaksām, kas saistītas ar bērnu ikdienu SOS ģimenēs, palīdz segt bērnu dzimtās pašvaldības. Atlikušie līdzekļi, kas nepieciešami, lai rūpētos par bērniem, SOS ģimeņu rīcībā nonāk, pateicoties labas gribas cilvēku ziedojumiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

SOS bērnu ciemati Latvijā izveidoti un darbojas Īslīcē un Valmierā.

Titulattēls: no SOS Bērnu ciematu asociācijas albuma.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

  1. Kas tas ir- brīvprātīgie labdari? Vai tad labdari ir arī citādi – piespiedu?

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.