Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Rodot papildu resursus, alimentu apmēru palielinās par vēl desmit eiro

Rodot papildus resursus Tieslietu ministrijas (TM) budžetā, no Uzturlīdzekļu garantiju fonda izmaksājamo uzturlīdzekļu apmēru palielinās straujāk, vēl par desmit eiro, aģentūru LETA informēja TM.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā vēstīts, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) iepriekš pauda, ka piedāvājums palielināt izmaksājamo uzturlīdzekļu apmēru ir atbalstāms, bet rosinātais pieaugums ir ārkārtīgi niecīgs un nepietiekams.

TM informēja, ka tās pārstāvji un Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas vadība šodien tikās ar LBAS un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvjiem, lai apspriestu valsts izmaksāto uzturlīdzekļu palielinājuma iespējas.

Ministrijas valsts sekretārs Mihails Papsujevičs informēja, ka ministrija ir atradusi iespēju un resursus, lai pēc savas iniciatīvas virzīto uzturlīdzekļu apmēra pieaugumu palielinātu straujāk.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Proti, TM precizēs izskatīšanai valdībā virzīto noteikumu projektu, paredzot, ka no nākamā gada izmaksājamo uzturlīdzekļu apmērs par bērnu līdz septiņu gadu vecumam būs 125 eiro mēnesī, bet par bērnu no septiņu gadu vecuma 150 eiro mēnesī.

Iepriekš bija paredzēts, ka uzturlīdzekļu apmērs par bērnu līdz septiņu gadu vecumam būs 115 eiro mēnesī, bet par bērnu no septiņu gadu vecuma 140 eiro mēnesī.

Patlaban šīs summas ir attiecīgi 107,50 eiro un 129 eiro.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Klātesošo nevalstisko organizāciju pārstāvji bija vienisprātis ar TM parlamentārās sekretāres Laumas Paegļkalnas skaidroto, ka šobrīd prioritārs ir darbs ar uzturlīdzekļu parādniekiem, palielinot regresa kārtībā atgūtos līdzekļus, kas ļautu nākotnē turpināt palielināt valsts izmaksātos uzturlīdzekļus.

Ministrija sadarbībā ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrāciju veic virkni pasākumu, lai panāktu, ka uzturlīdzekļu parādnieki tomēr sāk pildīt savu pienākumu un nodrošina uzturlīdzekļus bērniem, kā arī palielinātu regresa kārtībā no parādniekiem atgūto līdzekļu apmēru.

Tikšanās laikā klātesošajiem nebija šaubu, ka valsts nodrošinātie uzturlīdzekļi nevar pilnībā aizvietot vecāka pienākuma izpildi, jo tomēr primāri tas ir katra vecāka pamatpienākums, nevis sabiedrības kopējs uzdevums nodrošināt savu bērnu uzturēšanu, skaidroja TM.

Ilustratīvs foto no pixabay.com

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.