Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Viļa Plūdoņa muzejā notiks Dzejas dienas pasākums

Viļa Plūdoņa muzejs Ceraukstes pagasta «Lejeniekos» piektdien, 13. septembrī, plkst. 12  aicina apmeklēt Dzejas dienu sarīkojumu Viļa Plūdoņa 150 gadu jubilejas zīmē, vēsta Ieva Bronko-Pastore, Bauskas muzeja Mākslas nodaļas vadītāja.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Dzejnieka Viļa Plūdoņa istaba “Lejeniekos”. Foto: Ģirts Donerblics.

Kopīgi ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Dārzkopības institūta Pētera Upīša Dārzkopības muzeja pārstāvjiem “Lejenieku” pagalmā tiks stādīti selekcionētās ceriņu šķirnes “Vilis Plūdons” stādi, kas turpmāk pavasaros priecēs muzeja apmeklētājus ar savu smaržu un ziedu skaistumu.

Atzīmējot Viļa Plūdoņa 150 gadu jubileju, Latvijas Banka šī gada sākumā izdeva kolekcijas monētu “Bērnu prieki” ar dzejnieka dzejas motīviem. Videoformātā tiks demonstrēts monētas tapšanas stāsts un Latvijas Bankas pārstāvji monētu dāvinās Viļa Plūdoņa muzejam.

Kā apstiprina Bauskas muzeja darbinieki, sarīkojuma “Rudens dzejas birums Plūdoņa dārzā” aktivitātēs pasākuma apmeklētājiem būs iespēja radoši izpausties aizraujoši dzejiskā un mākslinieciskā garā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par Dzejas dienu muzikālo noformējumu gādās mūziķi Patrīcija Spale un Armands Rutkovskis. Viņu koncertprogrammā skanēs dziesmas ar dzejnieka Viļa Plūdoņa un citu autoru vārdiem.

Publicitātes foto: Ģirts Donerblics

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

  1. Kāpēc šādi pasākumi tiek organizēti darba dienā un darba laikā? Lai muzeja darbinieki nepārstrādātos? Kam viņi tiek organizēti? Kas ir plānotā auditorija?

    3
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.