Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Stelpē plāno talku pie Ķuņķu svētozola

Eiropas kultūras mantojuma diena sestdien, 14. septembrī, Stelpē notika pie Ķuņķu svētozola, kuru sildīja gan dienas saulīte, gan sarīkojuma apmeklētāji.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pasākumā piedalījās Ceraukstes tautas nama folkloras kopa «Laukam pāri», Stelpes amatierteātris «Re, mēs te!», kā arī Stelpes sieviešu vokālais ansamblis «Nianse», izpildot dziesmas par un ap ozolu tēmu.

Pasākuma iniciatore un «Ķuņķu» īpašniece Inta Groskaufmane stāsta, ka Eiropas kultūras mantojuma karogs pie svētozola plīvo jau kopš 2006. gada, bet pats koks ir vairāk nekā 500 gadus vecs. Kad ozols vēl slējies vertikāli, tā apkārtmērs bija sasniedzis vairāk nekā septiņus metrus. Tagad uz vietas apskatāms milzīgais stumbrs ar lielo dobumu vidū.

I. Groskaufmane pavēstīja, ka viņas tēvs bija dzimis pie šī svētozola, bet 1973. gada janvārī viņa tēvu zaudēja – likumsakarīgi esot nolūzis arī ozols.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

«Sarīkojums bija ļoti silts un tuvs – katrs runātājs runāja emocionāli un sirsnīgi. Pati savā uzrunā pateicos visiem klātesošajiem par ierašanos, biju sagatavojusi arī galdu – cienāju atbraukušos ar plātsmaizēm un pīrādziņiem,» aizkustināta bija saimniece. Pie Ķuņķu svētozola bija ieradušies tuvāki un tālāki ciemiņi, un I. Groskaufmane pateicas ikvienam par klātbūtni un palīdzīgu roku organizatoriskajos darbos. Ceļš uz svētvietu gan esot mainījies vētrā lūzušo koku dēļ, tāpēc «Ķuņķu» īpašniece plāno saaicināt palīgus talkā, lai apkārtni sakoptu. 

Foto: Airika Balode

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.