Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Bauskas muzejā no trešdienas būs apskatāma Pīgožņa balvas izstāde

No trešdienas, 18. septembra, Bauskas muzejā būs aplūkojama 10. Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā konkursa darbu izstāde. Līdztekus konkursantu darbiem būs skatāmas konkursa iedvesmotāja mākslinieka Jāzepa Pīgožņa gleznas, portālu informēja Bauskas muzeja mākslas nodaļas vadītāja Ieva Bronko-Pastore.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Konkurss, kas veltīts vienam no izcilākajiem Latvijas ainavas gleznotājiem Jāzepam Pīgoznim un Latvijas ainavai, šogad norisinājās jau desmito reizi. Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā dibināta, lai veicinātu mākslinieku interesi glezniecībā atveidot Latvijas dabu un izceltu Latvijas ainavu glezniecības nozīmi Latvijas mūsdienu mākslā.

Šogad Bauskas muzejā būs aplūkojami ap četrdesmit mākslinieku darbi. Pateicoties sadarbībai ar Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja ekspozīciju un izstāžu kuratori Silviju Berezovsku, izstādē būs apskatāmi arī mākslinieka Jāzepa Pīgožņa /1934-2014/ darbi, kuri atspoguļo Latvijas dabas ziemeļniecisko krāšņumu un daudzveidību visos gadalaikos.

“Šis notikums ir ar tālejošu pienesumu Latvijas kultūras telpā. To var uzlūkot ne tikai kā viena mākslinieka atceres pasākumu, kā Latvijas ainavas glezniecības žanra kopšanu, kā mūsu zemes skaistuma atklāsmes un mīlestības vairošanas darbu, bet, iespējams, tā dziļākā jēga meklējama tieši mākslinieku līdzdalībā. Izstādes raksturs ir demokrātisks: tā vienkopus pulcē gan augstāko mācību iestāžu profesorus, gan studentus; še satiekas vecmeistari ar kupliem lauru vainagiem un bikli iesācēji, kuriem šī izstāde ir pirmais diegs kopīgā audumā…” par “J. Pīgožņa balvu Latvijas ainavu glezniecībā” teic mākslas zinātniece Ingrīda Burāne.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izstāde Bauskas muzejā būs apskatāma līdz 10. novembrim.

Foto: preili.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.