Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Pašvaldībām līdz decembra sākumam jāizvieto luminiscējošas zīmes patvertņu apzīmēšanai

Norāde “Patvertne” ikgadējās AS “Sadales tīkls” organizētās profesionālās elektromontieru un citu enerģētikas jomas speciālistu mācībās, kurās šogad fokusējas uz elektrotīkla uzturēšanu un atjaunošanu militāras krīzes apstākļos.

Valdība otrdien nolēma, ka ministrijām un pašvaldībām līdz decembra sākumam jāizvieto luminiscējošas zīmes patvertņu apzīmēšanai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Finanšu ministrijai no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirs finansējumu 2024. gadā ne vairāk kā 32 340 eiro zīmju iegādei.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) nesen paziņoja, ka VUGD amatpersonas turpina valsts un pašvaldību ēku pagrabu un pagrabstāvu apsekošanu, lai novērtētu to atbilstību patvertņu vajadzībām. Līdz augusta vidum, pārbaudot 1911 objektu, secināts, ka pilnībā patvertnes vajadzībām atbilst 259 jeb 13,5% objektu un daļēji atbilst 818 jeb 42,8%. Šajos objektos var ietilpt 373 000 cilvēku.

Tā kā valsts un pašvaldību pagrabu un pagrabstāvu apsekošanu VUGD amatpersonas veic papildu saviem tiešajiem dienesta pienākumiem, plānots, ka apmēram 4500 apzināto objektu apsekošana noslēgsies novembra sākumā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jau ziņots, ka grozījumi Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likumā paredz, ka patvertnes tiek iedalītas trīs kategorijās.

FOTO:LETA

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

  1. Spilgts pierādījums nodokļu naudas izšķērdēšanai.Patvertnes uz pirkstiem saskaitīt,pie tam pussabrukušas.Norādījumi būs pie katra krūma(glancēti,luminiscēti,zeltīti).Ierēdņi totāli sagājuši sviestā.

    15
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.