Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Nakts stundās Bauskas slimnīcā ķirurgs nebūs pieejams

No pirmdienas, 16. septembra, Bauskas slimnīcas neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas nodaļā ķirurgs pieejams laika posmā no pulksten 9 līdz pulksten 21, nevis visu diennakti kā iepriekš, portālu informēja SIA “Bauskas slimnīca” sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jāatgādina, ka valdība 30. aprīlī atbalstīja Veselības ministrijas (VM) informatīvo ziņojumu par slimnīcu tīkla attīstību, kas 2024. gadā un turpmākajos divus gadus paredz veikt pasākumus, kas vērsti uz ārstniecības procesu kvalitātes pārraudzību un efektīvu slimnīcu tīkla pārvaldību.

VM pārstāvis Oskars Šneiders iepriekš skaidroja, ka, vērtējot medicīniskos profilus, speciālistu nodrošinājumu u.c. apstākļus pirmā līmeņa slimnīcās, tika ņemta vērā pacientu plūsma nakts stundās un specifiski sniegtā palīdzība (kādos gadījumos bija nepieciešama ķirurga palīdzība).

“Dati liecina, ka pacientu plūsma nakts stundās ir zema, tādēļ nav racionāli nodrošināt ķirurgu slimnīcās 24/7, bet saglabāt ķirurga pakalpojumu dienas laikā – no pulksten 8 līdz pulksten 20. Ķirurga darba diennakts režīmā tiks nodrošināts tajās slimnīcās, kurās ir ķirurģiskās nodaļas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Bauskas slimnīca ir pirmā līmeņa slimnīca un nodrošina hronisko pacientu aprūpes profilu. Tas nozīmē,ka diennakts režīmā slimnīcā strādās ārsts internists, kā arī vidējais un vecākais personāls. Ja slimnīca vēlas uzturēt papildus medicīniskos profilus, to var darīt izvērtējot, vai tas ir finansiāli un medicīniski pamatots lēmums gan no cilvēkresursu viedokļa, gan veselības aprūpes kvalitātes viedokļa,” norādīja O. Šneiders.

Tādējādi pacientiem, kas pēc palīdzības slimnīcā vērsīsies ārpus norādītā darba laika, internists veiks veselības stāvokļa novērtēšanu, sniegs nepieciešamo neatliekamo veselības aprūpes pakalpojuma apjomu veselības stāvokļa stabilizēšanai un, ja pacientam būs nepieciešama akūta ķirurģiska palīdzība, pacientu pārvedīs uz augstāka līmeņa vai atbilstoša profila slimnīcu.

Šovasar “Bauskas slimnīcā” pieļāva, ka ķirurga vai traumatologa pakalpojumi tiks sniegti par maksu, taču pagaidām no šāda soļa medicīnas iestāde atturēsies. “Nakts stundās nepiedāvājam maksas ķirurga konsultāciju. Šāda prakse ir, piemēram, Aizkraukles slimnīcā. Ja šāds pakalpojums tiks ieviests Bauskas slimnīcā, par to informēsim atsevišķi. Šobrīd tiek izskatīta, vērtēta šāda iespēja,” paskaidroja Bauskas slimnīcas pārstāve L. Vindule.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

SIA “Aizkraukles slimnīca” valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš “Bauskas Dzīvei” apliecināja, ka jau no 1. jūlija ir ieviesta maksa par vizīti pie ķirurga un traumatologa vakara un nakts stundās. “Esam lēmuši, ka šī kartība darbosies līdz šī gada 31. decembrim, kad mēs vērtēsim tās rezultātus, tajā skaitā finansiālos un lemsim par tālāko rīcību.   Ķirurga konsultācijas maksa uzņemšanas nodaļā ir  38 eiro, papildus jāmaksā par  par vizuālās diagnostikas un laboratorijas pakalpojumiem. Pacienti izmanto šo pakalpojumu, to skaits šobrīd nav ļoti liels, bet vidēji tie ir vairāki pacienti diennaktī, pārsvarā gan, tas nav nakts laikā. Taču arī šajā laikā sniegtā palīdzība kādam pacientam var būt būtiska,” akcentēja R. Muciņš.

Foto: Bauskas slimnīca

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (6)

  1. Un atkal mes esam apdalīti. Loti velams izskatit med.personāla ,sevisķi ārstu , pacientu apkalšanas kulturu, etisko normu ieverošanu un komunikāciju ar pacientu.

    12
  2. 72 stundu somu vajagot, bet ķirurgus nevajag? A7 avārijas, arī ķirurgus nevajag? Nerunājot par sadzīves traumām. Bauskas slimnīcā bija ķirurģijas nodaļa.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.