Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Militāro mācību laikā šodien slēgs Upmalas ielas posmu Bauskā

Šonedēļ Latvijā, tostarp arī Bauskā, norisinās visaptverošas valsts aizsardzības mācības “Namejs 2024”. Šodien, 20.septembrī, Bauskā no pulksten 10 līdz 12 militāro mācību laikā, īslaicīgi tiks slēgta Upmalas iela (posmā no Zemgaļu ielas līdz Pilskalna ielai), portālu informēja Zemessardzes 1.Rīgas brigādes 53. kājnieku bataljona pārstāve Vita Staņulāne.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Plānots, ka pilsētā pārvietosies zemessargi, karavīri formas tērpos un bruņoto spēku militārais transports, tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud veselību un dzīvību.

Mācību aktīvajā fāzē bataljona zemessargi un karavīri sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldību un tās struktūrvienībām, Iekšlietu ministrijas padotības iestādēm, kā arī novada institūcijām pilnveidos un stiprinās spēju veikt uzdevumus valsts apdraudējuma gadījumā, gatavību izpildīt valsts aizsardzības uzdevumus un valstij nozīmīgu objektu aizsardzību Bauskas pilsētā.

Militārās mācības “Namejs” tradicionāli ir Nacionālo bruņoto spēku gada noslēguma mācības, kurām pēdējos gados piešķirta paplašināta nozīme un tās ir kļuvušas par visaptverošas valsts aizsardzības mācībām.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (6)

  1. Es saprotu, ka izspēlēs gāzes kantora ieņemšanu, ne jau nu mūzikas skolā iebruks ienaidnieks. Citu objektu stratēģiski svarīgu laikam jau nav. Varēja iet domes ēku ieņemt.

    11
    1
  2. Klaunu bars uzstāsies ((((….putnus no lidojošiem objektiem nevar atšķirt((((pāri robežai var pārlidot un neko neredz((((

    8
    6
  3. Vai ūdens metēju arī iemēģinās – rādīja, ka pret tautas protestiem ir iepirkti jauni ūdensmetēji?

    6
    1
  4. Par militāristiem, tā pat kā par miroņiem un žīdiem, drīkst teikt tikai labu, vai neko…

    4
    3
  5. ka ūdensmetēji ir pret mežu ugunsgrēkiem no dronu piezemēšanās mežā. 2009. gadā bija jāizlīdzas ar prastu ugunsdzēsēju cisternu. Ir progress. Laikam gaida jaunu štokija atnākšanu.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.