Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Latvijā sagaidāmas izmaiņas laikapstākļos: nākamnedēļ kļūs vēsāks un lietaināks

Aizvadītajā nedēļā Latvijā bija lielākoties sauss un saulains laiks, tika sasniegti vairāki gaisa temperatūras rekordi, taču nākamnedēļ ir gaidāmi mainīgi laikapstākļi, laiks kļūs vēsāks un lietaināks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sākot ar pirmdienu pakāpeniski pastiprināsies ciklona ietekme un, kaut gan nedēļas sākumā vēl saglabāsies sauss laiks, nedēļas vidū ir gaidāms lietus un spēcīgāks vējš.

Pirmdien, 23. septembrī, būs lielākoties mākoņains, taču brīžiem uzspīdēs arī saule. Nokrišņi nav gaidāmi, un saglabāsies lēns vējš. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +9…+14°, ziemeļaustrumu rajonos līdz +4…+9°, vietām ir iespējama salna, zāles virskārtā termometra stabiņam noslīdot līdz 0…-1° atzīmei. Diennakts gaišajās stundās gaiss saglabāsies silts, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17…+22°.

Otrdien debesis skaidrosies un uzspīdēs saule, nokrišņi nav gaidāmi. Naktī gaiss kļūs nedaudz siltāks nekā pirmdien, atdziestot vien līdz +10…+15°. Diena gaidāma patīkami silta, termometra stabiņš pakāpsies līdz +20…+23° atzīmei.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nedēļas vidū pastiprinoties ciklona ietekmei, laikapstākļi mainīsies – naktī uz trešdienu Latviju šķēršos nokrišņu zona no rietumiem, atnesot lietu, kas turpināsies arī dienā un ir gaidāms lielākajā valsts teritorijas daļā. Vējš pakāpeniski kļūs arvien stiprāks un pūtīs no dienvidu puses, brāzmās sasniedzot līdz 15 m/s. Gaisa temperatūra naktīs būs +11…+16°, dienā +17…+20°.

Pašlaik prognozes liecina, ka nedēļas nogalē laiks kļūs rudenīgs  – biežāk līs, saglabāsies brāzmains vējš, kā arī gaisa temperatūra pakāpeniski kļūs zemāka, naktīs vietām zāles virskārtā var veidoties salna.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.