Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Būtisks kvalitatīva miega priekšnoteikums

Ir vēla rudens nakts, un jūs lēni laižaties miegā. Te pēkšņi kaut kas sāk berzt kāju. Un arī muguru. No miega vairs nav ne vēsts. Jūs knosāties un veļaties no vieniem sāniem uz otriem, bet naktsmiers ir sabojāts. Ikviens vismaz reizi to ir izjutis uz savas ādas. Par nelaimi, atbrīvoties no neērtas gultas veļas nav tik viegli, jo kā lai zina, kurā gulēšana ir ērta, bet kurā ne? Noslēpums slēpjas gultas veļas audumā un, protams, tā kvalitātē – iecienītā kokvilna var būt gan mīksta kā zīds, gan cieta kā akmens.

Gultas veļas audumu daudzveidība

Ne tikai kokvilnas gultas veļā var kārtīgi izgulēties. Mūsdienās gultas veļas audumu klāsts ir tik tiešām plašs: gan kokvilnas, gan satīna, gan flaneļa. Pareiza auduma izvēlei ir būtiska ietekme uz jūsu naktsmiera kvalitāti. Karstajās vasaras naktīs daudzi izvēlas vieglo un gaisu caurlaidīgo satīna gultas veļu, bet ziemas naktī satīns var likt kārtīgi nodrebināties. Tā vietā ziemā pareizā izvēla ir kokvilnas gultas veļa. Turklāt tā ir ne tikai sildoša, bet arī hipoalerģiska. Tāpēc kokvilnas gultas veļa lieti derēs kā pieaugušajiem, tā bērniem.

Svarīga loma ir gultas veļas krāsai

Labi zināms, ka krāsai piemīt ietekme uz cilvēka psihi – spilgtas un košas krāsas dod enerģiju, bet blāvas krāsas nomierina. Lai naktī varētu baudīt netraucētu naktsmieru, vairums cilvēku izvēlas mierīgu toņu gultas veļu: tumši zilu, baltu, pelēku vai pat olīvzaļu. Ērti ir izvēlēties kādu gultas veļas komplekts, kur spilvendrānas ir pieskaņotas segas pārvalkam. Estētika labvēlīgi ietekmēs ne tikai miegu, bet arī padarīs guļamistabu gaumīgāku. Gultas veļas komplekta izvēlē uzmanība jāpievērš kā spilvendrānas, tā segas pārvalka izmēram. Tipiskākais virspalaga izmērs ir 200×220 cm, bet spilvendrānas izmērs – 50×70 cm. Pirms iegādes pārliecinieties par segas un spilvena izmēriem, lai izvēlētos pareizo komplektu!

Gultas veļu ērti iegādāties tiešsaistē

Agrāk gultas veļas iegāde bija laikietilpīga – jāņem mēri, jādodas uz veikalu, ilgi jāmeklē vēlamais izmērs un dizains – un tāpat nebija zināms, vai iekārotā gultas veļa būs pieejama uz vietas. Mūsdienās gultas veļas iegāde ir kļuvusi pavisam ērta – atliek vien noteikt gultas izmērus, doties uz izplatītāja interneta vietni un izvēlēties sev tīkamo gultas veļas dizainu. Plašu kokvilnas gultas veļas klāstu un ērtu piegādi piedāvā gultas veļas lietpratēji Nostra.lv, lai jau pavisam drīz jūs varētu uzklāt sildošu kokvilnas gultas veļu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.