Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Grupa “Bekars”, folkloras kopa “Tarkšķi” un mazie Iecavas stepa dejotāji uzstāsies festivālā “Bildes”

No 11. oktobra līdz 9. novembrim VEF Kultūras pilī un mūzikas namā “Daile” norisināsies mūzikas un mākslas festivāls “Bildes 2024” koncerti. Kopumā ieplānoti astoņi koncerti, portālu informēja rīkotāju pārstāve Tija Auziņa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Festivālā šogad uzstāsies arī vairāki Bauskas novada pārstāvji. 11. oktobrī VEF kultūras pilī koncertā “Atkalsatikšanās” uz skatuves kāps Bauskas puišu grupa “Bekars”. Savukārt 12. oktobrī koncertā bērniem muzicēs Iecavas kultūras nama folkloras kopa “Tarkšķi”, savu dejotprasmi rādīs arī Iecavas mazie stepa dejotāji.

Grupa “Bekars” šī gada bildēs muzicēs kopā ar grupas “Pērkons” bundzinieku Ikaru Ruņģi.

“Šogad atkārtoti uzstāsimies kopā ar manu un bundzinieka Jāņa sitaminstrumentu klases skolotāju Ikaru Ruņģi. Ar Ikaru kopā uzstājāmies tālajā 2016. gadā, kad “Bekaram” apritēja tikai viens gads. Šogad grupai būs jau deviņi gadi. Ar Ikaru neesam sen tikušies, bet, beidzot būs brīnišķīga iespēja atkal mums visiem kopā satikties vienā skaistā pasākumā pēc kura ļoti daudzi ilgojās. Ar Ikaru kopā izpildīsim kādu zināmu grupas “Pērkons” dziesmu, kā arī dažas savas orģinālās kompozīcijas,” stāsta grupas “Bekars” solists Armands Rutkovskis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Folkloras kopas “Tarkšķi” vadītāja Kristīne Karele atklāja, ka “Bildēs” “Tarkšķi” ir piedalījušies tikai vienu reizi. “Šķiet, spilgtākais ir tas, ka toreiz “Bildēs” muzicēja smuks, skanīgs mazu bērnu mandolīnistu ansamblis. Šogad festivālā piedalīsimies ar smuku, skanīgu mazu bērnu mutes ermoņiku ansambli. Bērni mainās, paaudzes mainās, bet mūzika un “Bildes” paliek. Lai skan!” pauda K. Karele.

T. Auziņa atzīmē, ka šogad festivāls atzīmē savu 35. pastāvēšanas jubileju. Šis būs atkalsatikšanās festivāls mūziķiem, māksliniekiem un klausītājiem pēc četriem šķietamas klusēšanas gadiem. Iepriekšējais festivāls notika 2019.gadā.

“No 2020.gada līdz 2023.gadam dažādu ierobežojošu apstākļu dēļ nebija iespējams veidot “BILŽU” muzikālo daļu. Pievērsāmies mākslas akcijām, kurās piedalījās “BILŽU” dalībnieki, kas darināja un dāvināja mākslinieciskotas un personalizētas pastkastītes Latvijas kultūrvietām. Pastkastīšu mākslinieciskošanā tika iesaistīti arī Latvijas iedzīvotāji, kuri piedalījās akcijās “ApGlezno un noBildē savu pastkastīti!” un “Pastkastīte – mājas vizītkarte!”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šajā jubilejas reizē koncertos kopā pulcināsim mūsu uzticīgos mūziķus – gan tos, kas aktīvi muzicējuši jau pagājušajā gadsimtā, gan tos, kas “Bildēs” sevi pieteikuši šajā gadsimtā, gan tos, kam “Bilžu” skatuve ir bijusi radošā ceļa sākums, gan arī mūziķu bērnus, kuri, ejot vecāku pēdās, patlaban jau veido Latvijas mūzikas vēsturi,” stāsta T. Auziņa.

Skatītāju rindās uz atkalsatikšanos īpaši tiek aicināti pagājušā gadsimta studentijas pārstāvji – studentu celtnieku vienību un pašdarbības kolektīvu dalībnieki, kultūras aktīvisti un vienkārši mūziku mīlošus studentus, kas bijuši klāt festivāla dzimšanas laikā un tā pirmsākumos Rīgas Politehniskā institūta Studentu klubā, Anglikāņos. Festivāla dažādās norises noteikti būs interesantas un izzinošas arī viņu bērniem, mazbērniem un pat mazmazbērniem.

Festivāla “Bildes 2024” ietvaros plānoti koncerti ar jau ierasti plašu un daudzveidīgu koncertprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

VEF Kultūras pilī 11.oktobrī izskanēs “Bilžu” kopprojektu koncerts, 12.oktobrī – koncerts bērniem, 27.oktobrī – “Bilžu” mūziķu un viņu bērnu koncerts, 29.oktobrī – dziesminieku koncerts, 30.oktobrī – Seno Austras bērnu koncerts ar Imanta Kalniņa dziesmu programmu, 8.novembrī – “Bilžu” veterānu koncerts, 9.novembrī – festivāla noslēguma koncerts.

Mūzikas namā “Daile” 23.oktobrī notiks blūza koncerts. VEF Kultūras pilī 11., 12.oktobrī un 8., 9.novembrī būs apskatāma fotoizstāde “”Bilžu” dalībnieku mākslinieciskotās pastkastītes Latvijā 2020-2023″.

 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.