Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Codes pamatskola “Derpelei” sarūpē teju tonnu ķirbju

Aizvadītā nedēļa Codes pamatskolā norisinājās par tēmu «Dārzeņi – mani draugi». Īstenotas dažādas ar dārzeņiem saistītas aktivitātes, kā arī uzrīkots diženāko ķirbju konkurss.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Codes pamatskolas direktore Laila Jurcika pastāsta, ka pagājušās nedēļas laikā jaunāko klašu audzēkņi izgatavoja dažādus vizuālās mākslas darbus, kas saistīti ar tēmu «Dārzeņi – mani draugi». 4. līdz 9. klašu skolēni veidoja plakātus ar trim vispopulārākajiem dārzeņu ēdieniem un to receptēm, ko joprojām var apskatīt uz klašu durvīm, lai smeltos iedvesmu kādu veselīgu maltīšu pagatavošanai.

Skolā ierīkota un apskatāma arī izstāde «Dārza dīvainīši», kurā skolēni un skolotāji izstādīja pašu dārzos izaugušus dārzeņus un augļus interesantos veidolos un krāsās vai neparastos izmēros. Viens no interesantākajiem dārzeņiem bija liela lopbarības biete, kuru vairums bērnu redzēja pirmo reizi dzīvē.

Pirmo reizi sadarbībā ar vietējo kafejnīcu «Wild Rančo» piektdien norisinājās arī ķirbju konkurss. «Kopumā tika savākti 925 kilogrami ķirbju. Pirmo vietu konkursā ieguva 3. klases skolniece Emīlija Rampāne, kuras atvestais ķirbis svēra 68,92 kilogramus. Arī otrās vietas ieguvēja, 4. klases skolnieka Riharda Šteinberga, ķirbis svarā daudz neatpalika – tas svēra 66,80 kilogramus,» stāsta L. Jurcika, «katrs dalībnieks saņēma pateicību par dalību konkursā no skolas un kafejnīcas «Wild Rančo», bet pirmo trīs vietu ieguvējiem bija balviņas no kefejnīcas, kā arī dāvanu karte ģimenes pusdienām viņu uzņēmumā.»

Direktore pastāsta, ka skolēnu sarūpētos ķirbjus kafejnīcas darbinieki vedīs uz sociālās aprūpes centru «Derpele» Mežotnes pagasta Garozā, kur ir lielas pagraba telpas to uzglabāšanai. Ķirbji pansionātā esot cieņā, jo klienti labprāt bauda ķirbju biezzupas, kā arī citas maltītes, kuru pagatavošanā noder šis rudens dārzenis.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (2)

  1. Lai labi garšo! Malači bērni, kas kopā ar ģimenēm čakli pastrādājuši! Receptes arī tādas garšīgas. Jāizmēģina kāda.

    1
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.