Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Ārsta palīga profesiju Bauskas slimnīcas grupā šoruden sākuši apgūt 14 studenti

Pulbicitātes attēls no www.rcmc.lv

Attīstot reģionālo sadarbību un darba vidē balstītu studiju pieeju, Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledža (RSU SKMK) jau otro gadu turpina sadarbību ar Bauskas slimnīcu, informē Lāsma Vindule, Bauskas slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Šajā programmā tiek piedāvāta iespēja pilna laika klātienes studijās apgūt ārsta palīga profesiju, kā arī iegūt māsas palīga kvalifikāciju, ar iespēju pro-grammu klīnisko praksi apgūt uz vietas – Bauskas slimnīcā.
Šāds sadarbības modelis īpaši aktuāls ir tiem studētgribētājiem, kuri plāno vai jau strādā Bauskas slimnīcā, jo tas paredz iespēju elastīgāk apvienot darbu ar studiju procesu un iziet praksi tuvāk dzīvesvietai, uzsver L. Vindule. Mācības tiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem.
Mācību ilgums īsā cikla profesionālās augstākās izglītības pro-grammā «Ārstniecība» ar iegūstamo kvalifikāciju «Ārsta palīgs» ir 3 gadi. Profesijas «Māsas palīgs» arodizglītības programma ir apgūstama viena mācību gada laikā.
Šoruden ārsta palīga profesiju Bauskas slimnīcas grupā uzsākuši apgūt 14 studenti, precizē L Vindule. Viņa arī piemin, ka Bauskas slimnīcā pasniedzēja ir Terapijas, aprūpes nodaļas virsmāsa Iveta Kārkliņa.
«RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžā jau 2. kursā (mācības uzsāka pērn) mācās 16 ārstu palīgi. Šogad RSU SKMK koledžu beidza 16 māsu palīgi, no viņiem seši palika strādāt Bauskas slimnīcā. Prakses vietas mācību programmā nodrošina Bauskas slimnīca. Studenti Rīgā mācās 2-3 dienas nedēļā, kā arī attālināti,» papildu informāciju sniedz I. Kārkliņa. ◆

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

  1. Prieks, ka kādam tas ir aicinājums- palīdzēt slimību skartajiem……pat nebiede zemais atalgojums.
    Lai vecās! 👍

    5
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.