Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

BNKS valdes priekšsēdētājs Cāzers atcelts no amata

Šodien, 25. oktobrī, pašvaldības SIA “Bauskas novada komunālserviss” (BNKS) kapitāldaļu turētāja pārstāvis, Bauskas novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Romānovs  pieņēma lēmumu atsaukt Dzintaru Cāzeru no BNKS valdes priekšsēdētāja amata, portālu informēja Bauskas novada domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

I. Romānovs norādīja, ka BNKS darbībā konstatētas vairākas problēmas, kuru dēļ uzņēmuma darbība šī gada otrajā un trešajā ceturksnī vērtējama kā neapmierinoša. Valdes priekšsēdētājs Cāzers nav sniedzis efektīvus risinājumus, lai uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti, klientu servisu un komunikāciju ar pašvaldību un pakalpojumu saņēmējiem.

“Nepilnvērtīga komunikācija un neapmierinoša procesu vadība BNKS konstatēta gan atkritumu saimniecības un namu apsaimniekošanas, gan ūdenssaimniecības pakalpojumu jomā,” precizē Ivars Romānovs.

Ārkārtas dalībnieku sapulcē, kas norisinājās 25. oktobrī, pieņemts lēmums par Dz. Cāzera atcelšanu. Tāpat nolemts, ka  pašlaik ‘’Bauskas novada komunālservisa’’ darbu vadīs kapitālsabiedrības valdes loceklis Uģis Saukums.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pašvaldība uzsver, ka arī turpmāk plānots turpināt iesāktās pārmaiņas uzņēmuma pārvaldībā un darbības efektivitātē, lai BNKS kļūtu par stabilu un prognozējamu pakalpojumu sniedzēju, kas atbilstu iedzīvotāju un pašvaldības vajadzībām.

Foto: No “Bauskas Dzīves” arhīva

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (43)

  1. Latvijā nav profesionālu uzņēmumu vadītāju. Tikai “bauri”, “pizdjuki”, mākslinieki un labi cilvēki. Āmen.

    22
    3
  2. Ne jau Romānovs savu čomu atlaida ar kuru bieži Saulaines dzīvoklī čupojas. Oķis pavēlēja, jo saprata, ka sūdi būs, tautai pirms vēlēšanām jābūt apmierinātai, citādi NA netiks pie šprices atkārtoti.

    61
    1
  3. Atsaukts , nu un… Dūmiņu par 140 tūkstošiem sūdzēs tiesā, bet kas būs ar Cāzeru??? Nekas , atsaukts nav
    atbrīvots, par 500 tūkstošiem zaudējumu samaksāsim mēs ar “pasakainajiem” tarifiem. Tad kā tur bija “Mērnieku laikos” – mazos liek cietumā ,lielos ceļ amatos ….?

    47
    0
  4. Lielais puķu pušķis laikrakstam “Bauskas dzīve””.Bez jums nebūtu nekas noticis.Jūs bijāt tie,kuri ar saviem rakstiem šeit atvērāt cilvēkiem acis.PALDIES UN SVEICIENS JUBILEJĀ.

    52
    5
  5. Beidzot visi būs laimīgi,vaina atrasta.Klibošanas iemesls izrādījās gruzītis zābakā,nevis neārstēta varžacs

    15
    1
  6. Cāzers jau bija tikai idejas izpildītājs. Lūdzu, pie atbildības saukt Rijkuri un pārējos NA biedrus.

    40
    2
  7. Vai tad atbildību par uzņēmuma darbību nenes visa valde – NA atrada grēkāzi, lai nākošajās vēlēšanās nopelnītu punktus, jo zināja, ka Cāzers iedzīvotājiem nepatīk?

    32
  8. Šo novada iedzīvotāju verdzībā iedzīšanas mēģinājumu jums, tas ir pašvaldības vadībai, tauta nepiedos.

    25
  9. Rijkuri kā klibās idejas ruporu arī turpat kur Cāzeru. Un neaizmirstam,ka visa šī haosa autori ir NA Okmans,Mačeks un Romanovs. Nevar pastāvēt šāds konglomerāts, kur uz vienu galu santehniķis stundu brauc. NA nesaprata Pūces un Pleša kroplās reformas murgu un letāli iebrauca grāvī.

    41
  10. Vajag atlaist arī “ekonomiskā loģiskuma” un “vai trīs ir labāk nekā viens” autoru (D. Rijkuris)

    31
  11. Vadoni pamudināja piezīdušies Priedes nami, MP agency un citi alkatīgi radījumi

    11
    1
  12. Valdes loceklis Saukums tika pieņemts kā komunikācijas sadaļas atbildīgais, toties krita Cāzers. Kurš par ko atbildēja , ja krīt tikai viens?

    17
    3
  13. Sākums labs. Tagad atliek ķerties klāt pārējiem lielajiem kumosiem. Pēdējā laika brīnumi bija festivālā pazaudētie 140K un Rundāles avotu miljons. Jādomā, ka tie nav vienīgie fokusi, tie ir tikai tie kurus mums paveicies ieraudzīt.

    23
  14. Nekas vēl nav beidzies. Pirmdien pajautāsim VARAM un EM lai iztulko sabiedriskās iekārtas veidu Bauskas novadā.

    14
  15. Aiz cāzera lielākās briesmas ir 5 miljonu kredīts, ko šie blēži tūlīt paņemšot un kā rokudzelžus uzlikšot iedzīvotājiem, kuriem , starp citu, nav līguma ar nelegālo organizāciju bnks, bet tas esot nieks.
    Visticamāk kredīta lietu joprojām virzīs Saukums. Saukums, kā valdes loceklis, ir līdzatbildīgs un arī bīstams, jo likumu ievērošana viņam neliekas pārāk svarīga. Varbūt laiks atkal nodarboties ar diplomā rakstīto specialitāti- elektroniskajiem sakariem?

    26
    1
  16. Kas tā par pašvaldību, kas tā par nacionālo apvienību, ja brāļojas ar afēristiem?! Kas samaksās iedzīvotājiem radītos finansiālos un morālos zaudējumus? Tarifu cepēji nolāpītie? Kāds vispār pašvaldībā spēj pārbaudīt tarifu ticamību? Diplomētu būvniecības un inženiertīklu inženieru pašvaldībā nav. Un kas tie par Priedes namiem? Korupcija? Shēma?

    22
    0
  17. Cāzers jau nav muļķis un līgumā būs iekļāvis labu atbrīvošanas pabalstiņu. Mēs par to visi samaksāsim.

    19
  18. Svarīgs ir atlaišanas pants. Ja atlaiž par uzticības zaudēšanu kompensācijas nepienākas. Tomēr atlaidīs pēc savstarpējas vienošanās un ar kompensāciju, jo pārāk daudz zina un pārāk saistīts ar atlaidējiem.

    17
  19. Pūces administratīvi teritoriālās reformas rezultāts.Vienošanās,amatu dalīšana,algu piešķiršana sev.Pēkšņi šie ieraudzīja bnks nepilnības.Ko melojiet.Jūs visu zinājāt.Cik cilvēku gadiem nerakstīja par Videss servisu.Reakcija no pašvaldības puses nekāda.NA šis nebūs glābiņš.Par vēlu.Cilvēki vairs netic NA vadītājam Bauskā-Raitim Ābelniekam.Nu ilgi neuzturēsi uzticību ar runām.Tad gribēja tikt Saeimā un startēja 14.Saeimas vēlēšanās.Netika.Iespējams,ja vietā būtu Čačs cilvēki atkal balsotu,kaut gan-diez vai.

    16
  20. Interesanti kapēc tad tika atlaists viens valdes loceklis?? Ja laiž vaļā tad abus divus gan Cāzeru gan Saukumu.

    15
    0
  21. Cerams, ka būs kādi uzlabojumi🤔Saprotams, ka vajadzīgi remonti. Bet nu ne jau šādā veidā, ka bez iedzīvotāju ziņas un iesaistes, sataisa nepamatoti lielas izmaksas. Piemēram grib 6000 eiro 😱(32 dzīvokļi) lodžijas margas nokrāsot, kur lielai daļai ir pašu iestiklotas un savestas kārtībā.

    11
    1
  22. Domē esot tāda Audita un kapitālsabiedrību uzraudzības nodaļa. Tad kā uzraudzīja?Vadītāju Rijkuri ziepēs

    26
  23. Cāzer, paldies par darbu ko padarīji un sakārtoji novadā. Rundālē vajadzēja dziļāk dzīt to mietu iekšā, lai mums visiem novada iedzīvotājiem nav jāuztur šī ciemata iedzīvotāji. Paldies!

    7
    10
  24. Vienu mudaku atlaida, bet ne jau viņš viens tās shēmas zīmēja, gribētos lai vel kādi iesaistītie dabūs trūkties. Cerams mums iedzīvotājiem tas viss nāks par labu.

    20
  25. NA ar misteru “ekonomisko loģiskumu” stumjot megaprojektu – iekāpa k..ā un dikti sasmērējās – tagad mēģina ar Cāzeru noslaucīties. Pirms gada, klausijāmies, bnks vadonim veltītas slavas dziesmas, bet tagad, redz kā nesmuki sanāk – izrādijās “nespējīgs”. Izskatās, ka vīri kabinetos īsti nezin ko runā – kā lai tādiem uztic savas balsis?

    25
  26. Mazie novadi neinteresēja Rīgas, Jelgavas utt. ” uzņēmējus”. Nu šie kā mušas uz medu uz pašvaldību darbiem. Nu tik remontēs, uzturēs, būvēs, tīrīs, pļaus par nenormālām naudām! Pēc koruptīvas pašvaldību vadību ‘ieinteresēšanas” veido shēmas lai tiktu pie iedzīvotāju maciņiem un dabūtu viņus parādu vai kredītu verdzībā. Tas ir Pūces reformas rezultāts. Obligāti vajadzīgs VARAM uzsūtīts BNKS audits. Kas ir iemesls zaudējumiem. Speciāli organizēti zaudējumi?

    10
    2
  27. atceros, kā Rijkuris, pirms gada, visiem centās ietrīt – ka Cāzers ir pats labākais un sakārtos Bauskas novada kolhozu vislabākajā līmeni. Gribētos paklausīties, ko viņš stāstītu šodien. Bauskas dzīve varētu nointervēt.

    15
  28. Tiešām vajadzētu uzklausīt to gudrinieku, kuri izdomāja šādu apvienošanās procedūru, skaidrojumu par pašreizējo situāciju, kura jau sāk līdzināties kraham, kapitālsabiedrībā. Kā izpildvara, politiskā vadība un auditors -infuenceris to neredzēja, neparedzēja un nepārbaudīja?

    12
  29. Pat Bauskas brūnās miskastes trotuāra vidū nobāl šitā “jaunuma” priekšā. Un ko deputāti? Neprasa ne no viena atbildību?

  30. Bet šodien roķīgi uztūkstošais galvenais auditors un domes galvenā uzņēmējdarbības un mārketinga guru tādi klusi klusiņi kaut kur nolīduši. Kas tad nu?

  31. Viss sākās ar Lindu Tijoni.Viņa bija valdes locekle no 2005.-2019.g.Nācās tikties ar viņu un tehnisko direktoru Raimondu Bitinu,kuru nez kāpēc neviens nepiemin.Vai viņš nav tehniskais direktors arī bkns.Viņš ir bijis arī Īslīces ūdens valdes loceklis kādu laiku pirms Videss servisa.Iedzīvotājiem vislabākie bija Pukinska laiki Videss servisā.Diemžēl priekšniekiem viņš nepatika.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.