Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Pašvaldības uzņēmumā SIA «Īslīces ūdens» ieguldīs vairāk nekā 30 tūkstošus eiro

Bauskas novada domes sēdē deputāti lēma par SIA «Īslīces ūdens» pamatkapitāla palielināšanu. Plānots piešķirt 32 196 eiro ūdensapgādes tīklu izbūvei Bērzkalnu un Rožu ielā Bauskā, kā arī pamatlīdzekļu iegādei, veicot ieguldījumu kapitālsabiedrības pamatkapitālā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Deputāti par to sprieda arī finanšu komitejas sēdē, kas notika 24. martā. Uztrauca gan tas, ka līdzekļi piešķirti no budžeta rezerves – līdzekļiem, kas domāti neparedzētiem gadījumiem, kā arī paša uzņēmuma finanšu situācija.

Būvdarbi Bērzkalnu ielā

Par Bauskas novada pašvaldības plānu piešķirt 32 196 eiro SIA «Īslīces ūdens» informēja Bauskas novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Romānovs. «Lēmums pamatots ar iepriekšējā periodā jau saņemtiem iedzīvotāju lūgumiem risināt ūdens pieslēgumu jautājumus pašvaldībai un kapitālsabiedrībai veidot jaunas pieslēgumu vietas, uzlabot ūdensapgādi Bērzkalnu ielas posmā, kur ir problēmas vasaras mēnešos. Būvniecības nodaļas un kapitālsabiedrības speciālisti ir veikuši izbūvējamo ūdens posmu tehnoloģiskos risinājumus, sagatavotas tāmes, kas saskaņotas un izskatītas attīstības un būvniecības departamentā. Papildus vēlos piebilst, ka sagatavotā lēmumprojekta mērķi atbilst Bauskas novada attīstības programmai ūdensapgādes jomā,» pauda I. Romānovs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņš pauda, ka šajā situācijā projekts jāskata kā Bauskas pilsētas administratīvās teritorijas projekts un jādomā par ūdens sistēmu sapludināšanu ar SIA «Bauskas ūdens», lai nodrošinātu labākus ūdenssaimniecības pakalpojumus.

Vajag drošības izjūtu

Deputātam Guntim Kalniņam nepatika, ka finansējumu ņem no rezerves līdzekļiem. «Tā problēma ir jau kopš 2017. gada. Jautājumam bija jābūt budžeta sagatavošanas laikā iesniegtam un izvērtētam. Piemēram, paši kļūdījāmies ar struktūru un budžeta izstrādi, kad pārvaldē izņēmām ārā darbiniekus. Tagad, ieliekot atpakaļ, lai funkcijas un pienākumus varētu veikt, sodām pārvaldi – lai paši atrod naudu. Šie abi gadījumi ir salīdzināmi, bet te naudu ņem no rezerves budžeta,» neapmierināts bija G. Kalniņš. Viņam piekrita deputāte Ināra Pētersone: «Ja tas atbilst attīstības plānam, tad bija jāparedz budžetā.» «Kad gatavojām budžetu, situācija nebija tik skaidra, lai varētu risināt. Situācija mainās, izmantojam vienīgo praktiski pieejamo resursu,» atbildēja Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Deputātus uztrauca arī uzņēmuma finansiālā situācija. «Vai Īslīces ūdenim nav maksājumu problēmu? Nebūs tā, ka ieskaitīsim kontā pamatkapitāla palielinājumu un tas tur pazudīs?» tā G. Kalniņš. «Ir pārrāvums informācijas pieejamībā par «Īslīces ūdeni». Pēc iepriekš saņemtās informācijas neceļas roka balsot, ka varam ieguldīt līdzekļus tādā uzņēmumā, kā to raksturoja. Vajag plānu, kā droši izķepuroties, lai zinām, ka varam ieguldīt uzņēmumā,» tā I. Pētersone. A. Okmanis tomēr pārliecināja ka sagatavoti dažādi attīstības scenāriji un rit darbs pie uzņēmuma finanšu sakārtošanas.

Svarīga – apvienošana

Arī izpilddirektors I. Romānovs minēja, ka visus maksājumus uzņēmums sedz. «Ir virkne pasākumu, kurus plānojam, arī namu apsaimniekošanas risinājumus sadarbībā ar Īslīces pagasta nodaļu,» tā I. Romānovs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Plašāk informēja SIA «Bauskas ūdens» valdes loceklis Imants Svētiņš, kas pašlaik kontrolē arī SIA «Īslīces ūdens». «Parādi sadalīti maksājumos, veicam atmaksu un pārējos nodokļus maksājam. Ir samazinājumi parādu summā par 12 tūkstošiem. Ar visiem maksājumiem tiekam galā. Reorganizējam uzņēmumu, samazinām darbinieku skaitu, patiesībā apvienojam starp abiem uzņēmumiem. Viņi pusslodzi strādā «Īslīces ūdenī», pusslodzi – Bauskā. Daži darbinieki ir atlaisti,» informēja I. Svētiņš.

Viņš minēja, ka iecerēta abu krastu ūdensvadu savienošana vienā sistēmā. Liela nozīmē ir plānotajiem darbiem Bērzkalnu ielā. «Ja «Bauskas ūdenim» līgumi sakārtoti tādā stadijā, ka visiem ir pielikums un robežakts, tad «Īslīces ūdenim» tā nav. Komunikācijas izvietotas no padomju laikiem pa privātām teritorijām, ūdensvada izbūve palīdzētu sakārtot robežu jautājumus, samazinātos zudumi, sakārtotu uzskaiti. Es apliecinu, ka izbūvēs,» tā I. Svētiņš.

«Redzat gaismu tuneļa galā?» vaicāja I. Pētersone. «Tas ir pirmais solis, bet viennozīmīgi gada beigās uzņēmumi ir jāapvieno,» pauda I. Svētiņš.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.