Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Sievietes aicinātas pieteikties bezmaksas tiešsaistes informācijas tehnoloģiju apmācībām

Biedrība “Riga TechGirls” jau otro gadu pēc kārtas aicina sievietes pieteikties globālā projekta “Work in Tech” īstenošanas gaitā organizētajām informācijas tehnoloģiju (IT) apmācībām tiešsaistē, aģentūru LETA informēja “Riga TechGirls” pārstāve Līna Sarma.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Mācības ir paredzētas sievietēm, kuras vēlas iegūt kvalifikāciju IT nozarē un turpināt darbu ar IT saistītā jomā.

Sertificētajā piecu kursu programmā, ko izstrādājis uzņēmums “Google” un ko var apgūt platformā “Coursera”, dalībniecēm būs piekļuve virknei praktisku uzdevumu, kas palīdzēs apgūt IT sistēmu izveides un atbalsta funkcijas vidē, kas ir līdzīga reālās dzīves situācijām.

“Work in Tech” mācību programmas beigās dalībnieces iegūs sertifikātu, kas apliecinās nepieciešamās zināšanas darbam IT jomā, kā arī iegūtās prasmes IT sistēmu ikdienas atbalsta uzdevumu veikšanai, spēju veikt IT ikdienas atbalsta funkcijas, nodrošināt klientu apkalpošanu, sākot ar problēmas identificēšanu, beidzot ar tās novēršanu. Tāpat sertifikāts apliecinās dalībnieces spēju izprast un izmantot dažādas IT sistēmas, kā arī prasmes darboties ar tīklu protokoliem, mākoņskaitļošanu, algoritmu un tehnoloģiju šifrēšanu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pēc mācībām dalībnieces varēs darboties dažādos amatos, tostarp kā sistēmu analītiķe, IT atbalsta speciāliste, datubāzu administratore, IT tehniķe un datoru speciāliste.

Pagājušajā gadā vairāk nekā 150 dalībnieču apguva kursa saturu, un no tām 78 dalībnieces ieguva sertifikātu, bet šogad plānots nodrošināt apmācības 250 dalībniecēm, un tām līdz 4.maijam var pieteikties ikviena sieviete no jebkuras valsts. Mācības notiks tiešsaistē maijā, jūnijā, jūlijā un augustā, un dalība tajās ir bez maksas.

Lai pieteiktos “Work in Tech” mācību programmai, dalībniecēm jāreģistrējas un jāaizpilda pieteikuma forma “ej.uz/wit2022_pieteiksanas”. Apmācības norisināsies angļu valodā, un lai pretendētu uz vietu projektā, dalībniecei jābūt pilngadīgai.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.