Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Izlūkdienesti: Pieaug Krievijas propagandistu aktivitāte Lietuvā

Pēdējā laikā atkal sākusi pieaugt Krievijas propagandistu aktivitāte Lietuvā, kas iepriekš bija noplakusi Covid-19 pandēmijas dēļ, teikts piektdien publiskotajā izlūkdienestu ikgadējā ziņojumā par draudiem Lietuvas nacionālajai drošībai

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Lietuvā vākt materiālus atkal sāk ierasties gan Krievijā, gan Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs dzīvojošie Krievijas propagandas mediju pārstāvji. Pieaug arī Baltkrievijas propagandistu mēģinājumi Lietuvā iegūt materiālus savai produkcijai,” norāda Valsts drošības departaments (VSD) un militārais izlūkdienests – Aizsardzības ministrijas Otrais operatīvo dienestu departaments.

Kā atzīts dokumentā, pērn, Minskas režīma izraisītās nelegālās migrācijas krīzes laikā, pret Lietuvu un citām reģiona valstīm tika vērsta plaša Krievijas un Baltkrievijas propagandas kampaņa. Izlūkdienesti norāda, ka, pastiprinoties Maskavas un Minskas propagandistu sadarbībai, komentārus Baltkrievijas medijiem Lietuvā sākuši sniegt pazīstami prokremliski politiskie marģināļi – Laurīns Rageļskis, Aļģirds Paleckis un Ģiedrjus Grabausks.

Šai propagandai raksturīga uz karu un naidu kūdoša retorika. Liela daļa viltus ziņu, ko propagandisti snieguši saistībā ar migrācijas krīzi, ir primitīvas, vērstas uz negatīvu emociju uzkurināšanu un vienlaikus viegli atspēkojamas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Norādīts, ka informācija izlūkdienestu ziņojumam apkopota līdz februāra sākumam, tādēļ dokumentā netiek analizēta aktuālā drošības situācija kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. 

Foto: ir.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.