Kafejnīca «Taverna» vēlas paplašināt Bauskas īpašo ēdienu klāstu. Viņi tam pievienojuši virteņus.
Bauskas tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Inese Turkupole-Zilpure informē, ka kafejnīcas darbinieki izstrādājuši savu īpašo virteņu recepti, ko TIC darbinieces atzinīgi novērtējušas. Muzeju nakts pasākumos 17. maijā virteņus kafejnīcā «Taverna» varēs nobaudīt ikviens interesents.
«Nogaršojām «Tavernā» gatavotos virteņus – ir ļoti labi, tādi sulīgi. Virteņi gatavoti pēc tradicionālās receptes, pildīti ar gaļu un biezpienu, tomēr ir tiem arī kas īpašs,» vērtē I. Turkupole-Zilpure.
Kafejnīcas vadītāja Vita Sirmele «Bauskas Dzīvei» pastāstīja, ka ideja par virteņu piedāvāšanu kā īpašo Bauskas ēdienu radusies, jo šajā pusē tie esot ļoti iecienīti: «Klāt vasaras sezona, apmeklētāju skaits palielinās, ienāk arī ārzemnieki, kuri ar interesi vēlas nobaudīt ko neparastāku. Tādēļ arī ēdienkartē iekļāvām virteņus. Tagad strādājam, lai jūnijā piedāvātu īpašo Bauskas ēdienkarti. Ceram, ka mūsu apmeklētājiem tā šķitīs interesanta.»
Kafejnīcas vadītāja vēl piebilst, ka virteņus pēc tradicionālām receptēm, bet ar dažiem īpašiem knifiņiem gatavo pavāres Ļena Zalstrupa un Jautrīte Gavriļesku.
TIC vadītāja Inese Turkupole-Zilpure papildina, ka kafejnīcā «Pie Rātslaukuma» var nobaudīt rīvēto kartupeļu sacepumu jeb kuģeli. Arī šis ēdiens uzskatāms par Bauskas pusei īpaši raksturīgu.
