Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Dārzeņu un augļu pārstrādātāja “Kronis” apgrozījums pērn pieaudzis par 12,4%

Dārzeņu un augļu pārstrādātājs “Kronis” pagājušajā gadā strādāja ar 3,421 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 12,4% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa palielinājās 2,1 reizi un bija 88 858 eiro, liecina informācija “Firmas.lv”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums pērn turpināja darbu pie produktu un iepakojumu attīstības, un ka 2021.gadu var vērtēt “kā uz perspektīvu vērstu turpmākai attīstībai”.

Pagājušajā gadā kompānija produkciju pārdeva gan vietējā, gan ārvalstu tirgos, un pērn palielinājies eksports uz trešajām valstīm, teikts ziņojumā.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn Latvijā un citās valstīs ar Covid-19 izplatību saistītie ierobežojumi ievērojami samazinājuši ekonomikas attīstību, un būtisku ietekmi turpmāk atstās arī karš Ukrainā un sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju. Vienlaikus uzņēmuma vadība norāda, ka “Kronis” ir pārtraucis sadarbību ar Krieviju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vienlaikus 2022.gadā kompānija plāno modernizēt ražošanu, ieguldot resursus jaunos produktos un iepakojumā. Savukārt pārdošanā plānota jaunu ārvalstu klientu piesaistīšana un Latvijā pārdotās produkcijas apmēra kāpināšana.

“Kronis” 2020.gadā strādāja ar 3,044 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa samazinājusies 3,9 reizes un bija 42 809 eiro.

Kompānija “Kronis” reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 678 198 eiro. Kompānijas lielākie īpašnieki ir Jānis Āboliņš, kuram pieder 52,21% kapitāldaļu, un Aivars Svarenieks, kuram pieder 40,04% kapitāldaļu.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

  1. Prieks dzirdēt par vietējo ražotāju panākumiem. Arī es lietoju Kroņa produkciju, jo ir patiešām laba un atvieglo ikdienas gaitas. Gudri vadītāji, kuri investē savā uzņēmumā pie katras izdevības. Lai izdodas arī šogad! Malači!!

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.