Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Ceļš no Bauskas uz Vecsauli bija labā stāvoklī; kāpēc to vajadzēja remontēt?

Noslēgumam tuvojas autoceļa Bauska- Aizkraukle posma remontdarbi. Vairāki Bauskas novada iedzīvotāji interesējās, kālab ir jālabo brauktuve, kas ir salīdzinoši labā stāvoklī. Pašvaldības teritorijā ir pietiekami daudz citu ceļu, kur nepieciešami remontdarbi, bet netiek veikti.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uzņēmumā “Latvijas valsts ceļi” paskaidroja, ka valsts autoceļu programmas tiek izstrādātas balstoties uz ikgadējiem ceļu seguma stāvokļa novērtējumiem un satiksmes intensitātes datiem.  Autoceļa P87 Bauska-Aizkraukle posmā 1,92-8,38  tika konstatēti progresējoši defekti, izteikti ceļa brauktuves malās.

Strādnieki sakārto pieturvietu “Likverteni”. FOTO: Ivars Bogdanovs

Ņemot vērā ievērojamo satiksmes intensitāti minētajā posmā – 2229 transporta līdzekļi diennaktī, tajā nekavējoties bija nepieciešama seguma atjaunošana. Pretējā gadījumā defekti izplēstos, sasniedzot ceļa konstrukcijas apakškārtas, kas nozīmētu, ka būtu nepieciešami daudz apjomīgāki un dārgāki remontdarbi.

Savlaicīga un regulāra seguma atjaunošana ir viens no priekšnosacījumiem ilgtspējīgiem ieguldījumiem infrastruktūrā. Tāpēc asfaltbetona atjaunošanas darbi iekļauti 2022. gada būvdarbu programmā, protālu informēja uzņēmumā “Latvijas valsts ceļi”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (7)

  1. Pretējā gadījumā ceļa defekti IZPLĒSTOS līdz apakškārtai.Nu, vārdu sakot, notiek viena liela defektu plēšanās un nemiers.

    8
    2
  2. Un ceļš kurš tiešām ir sliktā stāvoklī Bauska – Mežotne netiek savests kārtībā, tik dzirdam atrunas 3 kategorijas ceļš.
    Šis ceļš laikam būs vienīgais kas palicis neremontēts.
    Pa Mežotnes ceļu ikdienā pārvietojas daudz mašīnas, autobusi….

  3. Novadā daudz ceļu kur vismaz greideri 1×gadāpalaist. Nu uzlika jaunu deķi bet tās pieturvietas vareja izravēt un vis nu ne jau pārbūvet nekāda vaina nebij. Jēga mainīt caurtekas ja notekgrāvji aizauguši. Braucot garām redzēt varēja vecajām ne vaina nekāda.

    2
    2
  4. bet ne ar mašīnu. Ceļmalas vietām bija lāpītas, bet turpināja drupt. Gludas ceļmalas man patīk. Par pieturvietām – mikriņš stājas tā lai durvis varētu atvērt – tas nozīmē, pa gabalu nost.. Dārziņu pieturā visiem vietas uz soliņa nepietika, tagad izskatās, ka soliņi vēl īsāki.

    1
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.