Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Piecu ceļu posmu pārbūves projektiem Bauskas novadā apstiprina aizdevumu

Ceturtdien, 14.jūlijā, Ministru kabinets apstiprināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto rīkojuma projektu par atbalstītajiem pašvaldību investīciju projektiem valsts aizdevumu piešķiršanai Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai un novēršanai, nodrošinot iespēju saņemt valsts aizdevumu 54 pašvaldību investīciju projektiem, portālu informēja ministrijā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
CEĻA POSMS Vecsaules pagastā pie Zvaigznes ciema beidzot iegūs asfaltētu segumu. Foto:no arhīva.

Kopumā šajā vērtēšanas kārtā tika izvērtēti 75 projekti no 22 pašvaldībām un atbalstīti 54 investīciju projekti, tostarp pieci projekti no Bauskas novada.

Bauskas novadā plānota seguma atjaunošana Mežotnes pagasta autoceļa B2 “Jumpravu kapi– Tomi” posmam, autoceļa A18 “Plūdoņi–Bērziņi” pārbūve, piebraucamā ceļa izbūve posmā no valsts reģionālā autoceļa P92 Iecava–Stelpe, seguma maiņa uz Vecsaules pagasta autoceļa A6 Kalte–Cīruļi posma, kā arī seguma maiņa Krasta ielas posmā no Skolas ielas līdz Mūsas tiltam Bauskā.

“Bauskas Dzīve” jau ziņoja, ka visiem projektiem jau ir veikti iepirkumi, un tie ir iekļauti Bauskas novada investīciju plānā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lielākais projekts ar lielākajām izmaksām ir seguma maiņa uz Vecsaules pagasta autoceļa A6 Kalte–Cīruļi posmā. Kopējais garums – 863 metri. Kopējās izmaksas – 497 182,8 eiro.

Iecavas pagasta Zorģu ciema pašvaldības autoceļa V18 Plūdoņi–Bērziņi seguma pārbūvei vajadzīgs 151 699,58 eiro. Pašvaldībā skaidroja, ka segumu veido nesaistīts minerālmateriālu maisījums. Nepieciešams veikt pilnu konstrukcijas pārbūvi. Tas nozīmē – komunikāciju un caurteku pārbūvi, brauktuves ceļa seguma izbūvi, apauguma noņemšanu, lietusūdens novadīšanu, ceļa aprīkojuma uzstādīšanu un labiekārtošanu.

Piebraucamā ceļa izbūvei posmā no valsts reģionālā autoceļa P92 Iecava-Stelpe nepieciešamais finansējums ir 103 955,29 eiro.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Mežotnes pagastā paredzēta seguma atjaunošana 260 metru garumā uz autoceļa B2 Jumpravu kapi–Tomi posmā. Kopējā summa – 82 654,5 eiro.

Neapmierinošs stāvoklis ir Bauskas pilsētas Krasta ielas posmam no Skolas ielas līdz Mūsas tiltam. Ielai ir grants segums. Vasarā tā nodrošina piekļuvi pie publiskās peldvietas. Satiksmes uzlabošanai nepieciešama pārbūve. Paredzēta komunikāciju pārbūve, apauguma noņemšana, segums ar karsto asfaltu, būvdarbu izmaksas 140 008,71 eiro.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (3)

  1. Nu jā Bauska -Vecumnieki ceļi paliek tik tukši solījumi lai tiktu siltos kreslos,žēl ka tā māna tautu.😡

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.