Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Saulaines skolas audzēkņiem sācies šokolādes mēnesis

Februāris Kandavas lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālajā struktūrvienībā ir šokolādes mēnesis, jo, kā paskaidro tehnikumā, tas ir mīlestības mēnesis un šokolāde veicinot laimes hormona rašanos.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Katrs kurss Saulaines teritoriālajā struktūrvienībā īsteno kādu no dotajiem uzdevumiem, informē Skaidrīte Jonase, direktores  vietniece audzināšanas darbā. Viņa min, ka viesnīcu servisa otrā kursa audzēkņi iepazina šokolādes tapšanas vēsturi un kā gala produktu radīja zemenes šokolādes glazūrā. Tādējādi viņi apguva pareizu šokolādes temperēšanu, lai iegūtu spīdīgu šokolādes glazūru.Tumšā šokolāde ir jāizkausē līdz 50 grādiem, tad atdzesē līdz 27 grādiem un atkārtoti karsē līdz 32 grādiem, un tad tā ir gatava lietošanai, atklāj S. Jonase.

Jaunieši atzina, ka viesmīlības nozarē šis ir labs produkts, ar ko iepriecināt viesus, it īpaši vasarā, kad zemenēm ir sezona un tās ir vienas no Latviju raksturojošām ogām tieši vasaras mēnešos, kad arī tūristu pieplūdums ir vislielākais. «Šoreiz izmantojām aromātiskās un gardās ogas, kuras iegādājāmies zemnieku saimniecībā «Lepšas», teic Skaidrīte Jonase.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.