Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Vai internets, televīzija, mobilie sakari sadārdzināsies?

Interneta un televīzijas piedāvājumu tirgus Latvijā vēl aizvien ir konkurences piesātināts, tādējādi, par spīti elektrības cenu pieaugumam, pakalpojuma tarifus uzņēmēji tuvākajos mēnešos neplāno paaugstināt, tā vietā mēģinot samazināt elektrības patēriņu. Tehnoloģiju pakalpojumu sniedzēji pauž, ka tarifu maksas kāpums nav plānots. Cenu politiku šī tipa uzņēmumos komentē komersants Vecumnieku pagastā Jānis Miklaševics.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Foto: pexels.com

Pie rēķina – validols

SIA «Ērika un Co» vadītājs Jānis Miklaševics no Vecumnieku pagasta Misas ciema stāsta, ka uzņēmums nodrošina televīzijas un interneta pakalpojumus daudzos Latvijas ciemos un pilsētās. Pats atzīst, ka tarifu kāpumu pašlaik īsti nevar atļauties, – pirms dažiem mēnešiem jau palielinājis maksu.«Par tarifu pieaugumu paziņoju jau novembrī, lai arī pat jaunie tarifi var likties neticami zemi. Piemēram, vienam televīzijas piedāvājumam pacēlu maksu no 4,5 uz pieciem eiro. Par piedāvājumu, kur cits prasa 20 eiro, man ir seši eiro. Pakalpojuma maksas pacelšana nosedza to rēķinu starpību, ko biju aplēsis oktobrī, bet jau novembra rēķins parādīja, ka tas neko nelīdzēja. Bet nevar paaugstināt rēķinus visu laiku,» vērtē J. Miklaševics.Decembrī elektrības maksājums pieauga gandrīz trīs reizes. Viens no risinājumiem – jaunais līgums ar elektrības piegādātāju noslēgts par fiksētu, nevis biržas cenu. Pēdējais bija labs risinājums pēdējos sešus gadus, bet tagad izvēlējies stabilitāti. «Lai nav tā, ka katru mēnesi rēķins jāapskata kopā ar validolu,» teic uzņēmējs.

Laiks pārmaiņām

Nākamais – samazināt elektrības patēriņu. Izvēlējies analogās televīzijas pakalpojuma slēgšanu. «Tā ir ļoti energoietilpīga – lai vienu kanālu raidītu, jāuztur vesela sistēma. Reizē arī vairs neražo iekārtas, nav rezerves detaļu,» analizē J. Miklaševics, komentējot, ka šo pakalpojumu piedāvāja vēl desmit gadus pēc tam, kad centrālā televīzija pārtrauca raidīt. Uzņēmējs uzskata, ka ir vērts vecos televizorus nomainīt pret jaunajiem. Ikvienam jāpārbauda televizora elektrības patēriņš, jo var gadīties, ka jaunais pirkums atmaksājas gada vai divu gadu laikā. «Tā aparātu daudzums kļūst mazāks, elektrības patēriņš – mazāks, kvalitāte – labāka, ir papildu iespējas, bet jābūt televizoram, kas to spēj uztvert. Jā, šajā laikā tas ir skarbi, bet saku, ka šie cilvēki sen ir pelnījuši jaunu televizoru,» pauž uzņēmējs. Reizē atzīst, ka analogo televīziju vēl skatījušies gana daudzi. Kad Misas ciemā atslēgts šis pakalpojums, pie atkritumu kastēm pēkšņi parādījušies daudz veco televizoru. 

Veic uzlabojumus

Pētot situāciju, «Bauskas Dzīve» uzrunāja populārākos interneta un mobilo sakaru, kā arī televīzijas pakalpojuma piedāvātājus. Trīs no uzrunātajiem situāciju komentēja. «Aptuveni 99 procentus no kopējā «Tele2» elektroenerģijas patēriņa veido elektroenerģija, kas nepieciešama bāzes staciju darbības nodrošināšanai. Veicām energoauditu un vairākus uzlabojumus, lai pēc iespējas efektīvāk izmantotu elektroenerģiju. Plānojam uzstādīt saules baterijas vairāku bāzes staciju darbības nodrošināšanai. Tāpēc klientiem maksa par mobilo sakaru pakalpojumiem pašlaik nemainās. Ja redzēsim, ka nepieciešams veikt korekcijas, noteikti laikus informēsim klientus,» teic uzņēmuma pārstāvis Oskars Fīrmanis. «Telekomunikāciju nozare nemitīgi attīstās, un to ietekmē daudzi faktori, tai skaitā pieaug arī tīkla infrastruktūras būves un uzturēšanas izmaksas, kas saistītas ar energoresursu cenu kāpumu. Tomēr tuvāko mēnešu laikā LMT neplāno jaunas tarifu izmaiņas,» informē Valdis Jalinskis, LMT Mārketinga komunikāciju dienesta sabiedrisko attiecību daļas vadītājs. ««Tet» savā darbībā izjūt elektroenerģijas cenu pieaugumu. Ņemot vērā kopējo situāciju, darām visu, lai pakalpojumu cenas nebūtu jāpaaugstina, un pašlaik netiek plānota televīzijas un interneta pakalpojuma cenu celšana,» komentē SIA «Tet» sabiedrisko attiecību un korporatīvās komunikācijas daļas darbiniece Laura Jansone. Šajā nozarē par tarifu izmaiņām klienti jāinformē vismaz 30 dienas iepriekš.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.