Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Bauskas novadā veidos komisiju kolektīvā iesnieguma par kapitālsabiedrību apvienošanu izskatīšanai

Bauskas novada domes sēdē deputāti lēma veidot komisiju kolektīvā iesnieguma par kapitālsabiedrību apvienošanu izskatīšanai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Deputāti uzklausīja kolektīvā iesnieguma iesniedzēju pilnvaroto personu Vandu Vēveri, kura mutiski izteica vēstulē aprakstītos iedzīvotāju jautājumus, pēc kā domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis (NA VL/TB/LNNK) pauda viedokli, ka kolektīvie iesniegumi un iedzīvotāju iesaistīšanās jautājumu risināšanā ir laba, bet viņam gribētos, lai šie iesniegumi “nāktu ar pozitīviem ierosinājumiem, nevis kā pretstāve domes lēmumiem”.

No papīra formā iesniegtās vēstules daļa parakstītāju nebija norādījuši pilnu personas kodu vai uzrakstījuši savus personas datus slikti salasāmā rokrakstā, bet daļa, iespējams, nebija deklarēti Bauskas novadā, tiem arī nepieder īpašums šai novadā, vai iesnieguma parakstīšanas brīdī neatbilda kritērijam – Latvijas pilsoņi, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu. Rezultātā no 914 iesniedzēju parakstiem par atbilstošiem normatīvo aktu prasībām pēc pārbaudes Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē tika atzīti 722, atzīmēja pašvaldībā.

Deputāti pieņēma lēmumu izveidot kolektīvā iesnieguma izskatīšanas komisiju 13 personu sastāvā Bauskas novada pašvaldības izpilddirektora Ivara Romānova vadībā. Komisijā iekļauta kolektīvā iesnieguma iesniedzēju pilnvarotā persona Vanda Vēvere, apvienojamo kapitālsabiedrību valdes locekļi, apvienības pārvalžu vadītāji, Bauskas novada pašvaldības Juridiskās nodaļas vadītāja un Audita un kapitālsabiedrību uzraudzības nodaļas auditore.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Komisijai uzdots triju mēnešu laikā no šā lēmuma pieņemšanas dienas sniegt domes sēdē pārskatu par kolektīvā iesnieguma virzību, kā arī Sabiedrisko attiecību nodaļai – ne retāk kā reizi trijos mēnešos apkopot un publicēt pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē aktuālo informāciju par kolektīvā iesnieguma virzību un tā izskatīšanas rezultātiem, kā arī par to informēt personu, kura ir pilnvarota pārstāvēt kolektīvā iesnieguma iesniedzējus.

Kā jau iepriekš rakstīts, 23.februārī Bauskas novada domes sēdē deputāti nolēma sākt pašvaldībai piederošo kapitālsabiedrību – komunālo pakalpojumu sniedzēju – reorganizāciju, šī gada laikā tos apvienojot vienā uzņēmumā.

Vienā uzņēmumā apvienos Bauskas novada pašvaldībai piederošās kapitālsabiedrības SIA “Bauskas ūdens”, SIA “Bauskas siltums”, SIA “Vides serviss”, SIA “Dzīvokļu komunālā saimniecība”, SIA “Iecavas siltums”, SIA “Mūsu saimnieks” un SIA “Kūdrinieks”.

Sēdē vairāki deputāti iebilda apvienošanai, saucot to par neizdiskutētu un apšaubot iespējamos ieguvumus. Iedzīvotāji kolektīvā iesniegumā pauda līdzīgu viedokli, prasot skaidrot, kādas pārmaiņas gaidāmas komunālo pakalpojumu tarifos un pakalpojumu saņemšanā pēc uzņēmumu apvienošanas.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (10)

  1. Komisija tak vajadzīga kārtējai naudas atmazgāšanai, jo ne jau par velti revidēs
    Visi paraksti nav atzīti par derīgiem ?
    Būtu brīnums, ja derētu ,stabam tak arī var piesieties ,kāpēc viņš stāv tur ,kur stāv

    18
  2. Lieta kļuva pārāk skaļa ,tāpēc jau tā komisija vajadzīga ,neko vairs nevar pa kluso….

    19
  3. Kas tie par murgiem,pārbaudīti parakstītāju vecums.Interesanta vietvaru attieksme un ja būtu tikai desmit iedzīvotāju paraksti,tad vispār neizskatītu?Kur skatās VARAM par šādu rīcību?

    14
    1
  4. lasu komentārus un nesaprotu, te visi troļļi vai arī tik neizglītoti, ka nesaprot, ka likums pieprasa, lai dati tiktu pārbaudīti un VARAM tieši šādu kārtību ir atzinis par piemērotu.

    2
    1
  5. Tauta taču pati gāja (vai negāja) uz pašvaldības vēlēšanām un ievēlēja šos konkrētos deputātus/ lēmējus. Paši jau viņi krēslos nesasēdās…Deputātu lēmumi un statēģija ir tik paredzama, prognozējama un neprofesionāla, ka nekādu izbrīnu nerada- tiks virzīti dažādos veidos vairāk un vairāk sabiedrībai nepieņemami un nesaprotami lēmumi. Kā redzam Misā, skaidrotāji pat nepapūlās ( un nav profesionālu zināšanu) sagatavoties sapulcei, lai nolaistos no saviem augstumiem un korekti izskaidrotu situāciju nodokļu maksātājiem- iedzīvotājiem, no kuru nodokļiem saņem savas algas, nemaz nerunājot, ka tas ietilpst tiešajos darba pienākumos. Vai pēc nākamajām vēlēšanām nekas nemainīsies…?

    10
  6. Beidzot , sen jau vajadzēja tās kapitālsabiedrības izrevidēt un dministratīvos darbiniekus samazināt nevis palielināt! Cik var! Gan jau paši darbinieki tagad trīc par savu vietu, tāpēc cīnàs, lai neatbrīvo no darba, bet par pakalpojumu uzpūstajiem tarifiem tiem nospļauties, iedzīvotāji taču samaksās. Kāda attieksme pret cilvēkiem šajās iestādēs, beidzot varbūt kaut kas mainīsies.

    2
    8
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.