Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Čudars aicina mājsaimniecības izdarīt izvēli par turpmāko dabasgāzes piegādātāju

Klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (JV) aicina mājsaimniecības izdarīt izvēli par turpmāko dabasgāzes piegādātāju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ministrs pirmdien intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” sacīja, ka otrdien, 4.aprīlī, valdība plāno pieņemt Ministru kabineta noteikumus saistībā ar situāciju, kad mājsaimniecības nebūs izdarījušas izvēli attiecībā uz dabasgāzes piegādātāju.

“Jāņem vērā, ka mums būs pietiekami liels skaits mājsaimniecību, kā to pierādīja elektroenerģijas tirgus atvēršana, kuras nebūs izdarījušas izvēli, tostarp lielākā daļa no tām būs tādas, kuras dabasgāzi izmanto ēdiena gatavošanai,” sacīja Čurads.

Viņš piebilda, ka regulējumā tiks definēts maksājums, kuru maksās mājsaimniecības, kuras nebūs izdarījušas izvēli. Šobrīd projekts paredz, ka maksājums būs sasaistīts ar biržas cenu, kā arī iekļaus izdevumus, kas ir saistīti ar pārvadi un sadali. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tāpat ministrs atzīmēja, ka šobrīd ir trīs tirgotāji, kuri mājsaimniecībām piedāvā dabasgāzi.

“Es tomēr vēlētos, lai mēs šo izvēli izdarītu,” teica Čudars, piebilstot, ka mājsaimniecībās patērētās dabasgāzes apmēri ir ļoti dažādi, tostarp ir mājsaimniecības, kurās gāze kalpo ēdiena pagatavošanai, patērējot nelielu daudzumu, kamēr ir mājsaimniecības, kuras dabasgāzi izmanto apkurei, patērējot lielu daudzumu gāzes.

“Iedziļināšanās piedāvājumos ir svarīga, ņemot vērā katra nepieciešamības,” uzsvēra ministrs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jau ziņots, ka 1.maijā tiks pilnībā atvērts dabasgāzes tirgus mājsaimniecībām, un publiskais tirgotājs, kas piedāvā pakalpojumu par regulētu cenu, vairs nepastāvēs.

Latvijā dabasgāzes tirgus tika atvērts 2017.gadā, bet, lai nodrošinātu pakāpenisku tā atvēršanu, mājsaimniecību lietotājiem pēdējos gados ir bijusi izvēle – turpināt saņemt dabasgāzi kā saistītajam lietotājam no publiskā tirgotāja AS “Latvijas gāze” par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apstiprinātu dabasgāzes tarifu vai arī iegādāties dabasgāzi par tirgus jeb neregulētu cenu no jebkura dabasgāzes tirgotāju reģistrā reģistrēta komersanta, kas nodrošina dabasgāzes tirdzniecību mājsaimniecību lietotājiem.

Līdz šim vienīgais komersants, kurš piedāvā iegādāties dabasgāzi mājsaimniecību lietotājiem par tirgus cenu, ir AS “Latvenergo” ar tirdzniecības zīmoli “Elektrum”. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukārt no maija pakalpojumu sāks piedāvāt arī Igaunijas “Eesti gas” meitassabiedrība “Elenger”.

Foto: LETA

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (4)

  1. Regulēts vai neregulēts – Latvijā vienalga dārgākā apkure pasaulē! Paldies kariņam ar visu viņa viesstrādnieku bandu!

    11
  2. Kāpēc neizraksta, Kādas darbības jāveic un kas jādara, lai varētu izvēlēties citu piegādātāju. Vai jāgriežas pie vecā ar iesniegumu un atklal jāpilda dokumentu gūzma? Lūdzu, lūdzu papētīt un izveidot publikāciju! Tad būtu noderīgi daudziem klientiem.

  3. Lai mainītu gāzes piegādātāju, līdz 15.aprīlim jānoslēdz līgums. Viss, vairāk nekas nav jādara. Šobrīd piedāvājumi bez LG ir arī elektrum un elenger.

  4. Aha, bet tikko gribi iet prom no LG, tā sākās šantāža. Tipa – jūs mums esiet parādā n-tos tūkstošus, jo līdz šim maksājāt izlīdzināto tarifu. Bezkaunīgs terors …

    3
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.