Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Bauskas slimnīcai nesekmējas atrast galveno ārstu

Konkurss uz Bauskas slimnīcas galvenā ārsta vietu noslēdzies bez rezultāta, portālu informēja SIA “Bauskas slimnīca” valdes locekle Margarita Epermane.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņa atklāja, ka konkurss izsludināts jau februārī, bet līdz 19.martam pagarinātajam pieteikšanās termiņam saņemts tikai viens pieteikums. Izvērtējot iesniegtos dokumentus, kā arī veicot pārrunas, secināts, ka kandidāts neatbilst visām noteiktajām obligātajām prasībām. M. Epermane atzīst, ka prasības ir noteiktas salīdzinoši augstas, taču tam esot savs pamatojums. “Augstās prasības izvirzītas, ņemot vērā noteikto mērķi – kļūt par nozīmīgu ārstniecības iestādi Zemgales reģionā, kas attiecīgi prasa gan pakalpojumu pieejamības, pakalpojumu klāsta, kvalitātes un infrastruktūras uzlabošanu, pilnveidošanu un ilgtermiņa attīstību,” skaidro M. Epermane.

Šobrīd vakances sludinājums ir atjaunots, savukārt galvenā ārsta pienākumus turpina pildīt medicīnas daļas vadītāja Zinaīda Vītola. Ar viņu panākta vienošanās, ka mediķe Bauskas slimnīcā strādās līdz galvenā ārsta atrašanai. Dr.Vītola gan izteikusi vēlmi, ka ne ilgāk par šī gada vasaru.

Bauskas slimnīcas vadītāja M. Epermane spriež, ka iemesli, kādēļ ir grūtības atrast galveno ārstu, ir daudzi. Pirmkārt, tas ir pilnas slodzes darbs, tas nozīmējot, ka potenciālajam pretendentam ir jāmaina esošais darba ritms, darba vieta, visticamāk jārēķinās ar ceļā pavadīto laiku vai pārcelšanos uz Bausku.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Te rodas tā saucamās alternatīvās izmaksas – ko speciālists zaudē, uzsākot darbu kā galvenais ārsts (ceļā pavadītais brīdis, kura laikā būtu iespējams atpūsties vai sniegt pakalpojumu pacientiem, ceļa izdevumi, pārcelšanās izdevumi). Turklāt ņemot vērā to, ka galvenajam ārstam ir noteikts ārsta grāds un specialitāte kā obligāta prasība, kas nozīmē, ka izglītības iegūšanā ir ieguldīti vismaz 9-10 gadi, tad jārēķinās, ka izmaiņas darbā var ietekmēt ne tikai pašu speciālistu, bet arī viņa ģimeni. Tādēļ tam ir jābūt nopietnam un izsvērtam lēnumam,” pārdomās dalās M. Epermane.

Viņa atzīmē, ka Bauskas slimnīcas kolektīvs ir apņēmības pilns un soli pa solim virzās attīstības virzienā. “Kopā veidojam darba vidi par profesionālu, izaugsmi un attīstību veicinošu, kur prioritāte ir pacienti, kolēģi un sniegto pakalpojumu kvalitāte.

Tādēļ esam pārliecināti, ka Bauskas slimnīcai izdosies atrast galveno ārstu, kurš tāpat kā jau Bauskā strādājošie profesionālie kolēģi, strādās vienotā komandā, ar mērķi attīstīt Bauskas slimnīcu par nozīmīgu ārstniecības iestādi Zemgales reģionā,” tā M. Epermane.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.