Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Vecumniekos izrādīs filmu “Gruvešu atjaunotājs” par priesteri Andreju Mediņu

Sestdien, 15. aprīlī, plkst.16 Vecumnieku tautas namā demonstrēs filmu par priesteri Andreju Mediņu – “Gruvešu atjaunotājs”. “Filma ir veidota līdzīgi tam kā strādā tēlnieks, no akmens noskaldot visu lieko,” savu kinodarbu raksturo tā autors Valdemārs Helmanis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šī filma aizsākās pirms vairākiem gadiem, kad Lietuvas pierobežā Kurmenes panīkušajā draudzē ienāca priesteris Andrejs Mediņš ar saviem Kalna svētības kopienas sūrā paskata vīriem, te visu sagriezdams kājām gaisā.

“Īsā laika sprīdī tika atjaunota reiz grāfa Komorovska celtā baznīca un apkārtējās pussatrunējušās, ķirmju izēstās ēkas, sakopts senais parks, kurā cēli pastaigājas lamas, strausi un kaut kādi no Paradīzes dārziem atlidojuši putni, sastādīts rožu dārzs un izrakts dīķis, bet jaunuzceltajā estrādē viesojas Latvijā pazīstami mūziķi,” pavēstīja filmas producents Lūkass Mairis Marcinkevičs.

“Gruvešu pārveidotājs” – tādu nosaukumu filmai ir devis tās autors, ilgstoši filmēdams un pēc tam pētīdams safilmēto materiālu. Viss virknējās ap viena cilvēka personību – sabiedrībā visai pretrunīgi vērtēto, bet nenoliedzami ar milzu harizmu apveltīto priesteri Andreju Mediņu: darbībā, atmiņās, stāstos.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kameras objektīvs fiksē notikumus un cilvēkus no visas Latvijas, kurus izdevies satikt šajā vietā un laikā, cenšoties ielūkoties viņu acīs un dvēselēs, un dzīves lielo patiesību meklējumos. Kas viņus – māksliniekus, mūziķus, uzņēmējus, vienkārši cilvēkus – piesaista šai vietai un šī garīdznieka personībai? Tas atklāsies, skatoties filmu un ieklausoties tās varoņu stāstos.

Ieejas maksa 3,50 eiro.

Foto: Aigars Ziemelis

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (5)

  1. Pajautājiet, kas vajadzīgs cilvēkam ar zināmu dzīves mērķi, lai laika gaitā to sasniegtu, pie tam neiztērējot ne centa no novada budžeta ne ES fondu līdzekļiem? Tas nav, kā ierasts, dibināt biedrību vai kopienu un pilnā balsī gaudot pēc svešas naudas, ko vēlāk, ja dabū, tāpat iztērē sīkumos, ne paliekošās vērtībās

    8
    5
  2. Mediņš- Maltas ordeņa bruņinieks. Kas ir viņa aprējēji? Jautājumi vēl ir?

    7
    5
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.