Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Lielā talka jau sestdien; Bauskas novadā pieteiktas 19 talkošanas vietas

Sestdien, 22. aprīlī, jau 16. reizi Latvijā notiks Lielā talka. Piedalīties aicināti arī Bauskas novada iedzīvotāji, individuāli, divatā, ģimenes lokā vai kolektīvā sakopjot vai labiekārtojot kādu vietu novadā. Šobrīd Bauskas novadā pieteiktas 19 talkošanas vietas, bet vietu un dalībnieku reģistrācija turpinās.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Talkas vietas Bauskas novadā var pieteikt, sazinoties ar talkas koordinatoriem pašvaldībā. Bauskas apvienības pārvaldē koordinators ir Agita Eglinska (tel. 26532070), Iecavas apvienības pārvaldē Sarmīte Avota (tel.29419247), Vecumnieku apvienības pārvaldē Dace Šileika (tel.29285443), bet Rundāles apvienības pārvaldē koordinators Aigars Sietiņš (tel. 28609107). Tāpat var izmantot interaktīvo karti mājaslapā www.talkas.lv.

Organizatori precizēja, ka karte būs atvērta līdz 19. aprīļa pusnaktij, bet no 20. līdz 21. aprīlim talkas vietu varēs pieteikt, zvanot koordinatoriem.

Bauskas novada domes sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka Rundāles apvienības pārvaldes teritorijā talkotāji aicināti uz apkārtnes sakopšanas darbiem Mežotnes pilskalnā, kā arī Svitenes un Bērsteles parkā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Iecavas pusē ieplānota Vanču meža tīrīšana. Te izgāzti būvniecības atkritumi un teritorija piemēslota ar automašīnas salona detaļām un citām drazām.

Vecumnieku apvienības pārvaldē Lielās talkas laikā paredzēts sakopt Kurmenes parka / estrādes teritoriju, Skaistkalnes attīrīšanas iekārtu apkārtni, Vecumnieku, Valles un Bārbeles kapus, Stelpes pagasta bērnu laukuma teritoriju.

Misas iedzīvotāji sestdien aicina uz bērnu rotaļlaukuma sakopšanas talku. Pašvaldības īpašumā iecerēts izzāģēt gadu gadiem augušos, nekoptos krūmus un ābeles, iztīrīt grāvi un tā apkārtni, iestādīt un norobežot dažus krūmus (jāņogu, upeņu) ciematā, lai bērni vasarā varētu pamieloties ar vitamīniem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Talkotāji aicināti līdzi ņemt cimdus, grābekļus un citus darbarīkus, kas var noderēt apkārtnes uzkopšanā.

Bauskā paredzēts talkot piektdien, 21. aprīlī, no pašvaldības puses iezīmētas divas talkošanas vietas- Bauskas slimnīcas apkārtne un Ķirbaksalas teritorija. Jāpiezīmē, ka šobrīd uz Ķirbaksalu nevar nokļūt, jo nav uzlikts tiltiņš. SIA “Vides serviss” līdz piektdienai šo trūkumu sola novērst.

Arī Bauskas apvienības pārvaldes teritorijā vairākās vietās sakopšanas darbi paredzēti dienu iepriekš, bet pašvaldībā norādīja, ka talkotāji aicināti piedalīties kartē reģistrētajos un pieteiktajos objektos arī sestdien, 22.aprīlī.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Piektdien Īslīcē pie pagasta pārvaldes ēkas tiks pārveidoti ziemciešu stādījumi un sakopta apkārtne, Vecsaulē notiks Jaunsaules skolas teritorijas, Kūdras ciema centra, sestdien Sveķu, Teivenu, Leriķu un Viesturu kapsētu uzkopšana. Dāviņos sestdien paredzēts sakopt ceļa malas un centra dīķa apkārtni, Mežotnē gravu, kas atrodas starp Pils ielu 8 un Pils ielu 10, Gailīšu pagastā pie Uzvaras kūtiņām vāks atkritumus, sakops Birzgaļu autobusu pieturu, kā arī Pāces kūtiņu teritoriju. Brunavas pagastā talkos Budbergas parkā, Grenctāles centrā un Ērgļos.

Bauskas novada pašvaldībai piegādāti 5000 talkotāju vajadzībām paredzētu maisu. Tos varēs saņemt pieteiktajā objektā, sazinoties ar talkas koordinatoru, solo talkotāji maisus varēs iegūt individuāli piesakoties talkas koordinatoram.

Maisus Vecumnieku apvienības pārvaldē savāks atkritumu apsaimniekotājs SIA “ECO Baltia vide”, bet Rundāles un Bauskas apvienībā – SIA “Vides serviss”. Bauskas novada domē informēja, ka lielgabarītu atkritumu savākšana nenotiks, jo tāds nav Lielās talkas vadmotīvs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Citviet Latvijas pašvaldībās Lielās talkas ietvaros tiks organizētas arī latvāņu apkarošanas talkas. Pavasarī, kad latvānis ir neliels un šajā augšanas stadijā nav tik bīstams, ievērojot stingras darba drošības prasības, to visefektīvāk ir iznīcināt mehāniski – izdurot ar lāpstu, norāda organizatori. Bauskas novadā gan latvāņu ierobežošanas aktivitātēs nolemts nepiedalīties, norādot, ka personas var apdedzināties, neievērojot instrukcijas, turklāt latvāņu pļaušana iekļauta pašreiz izsludinātajā Bauskas novada teritorijas apsaimniekošanas un uzturēšanas iepirkumā, kas noslēgsies 2.maijā.

Atgādinām, ka Lielā talka notiks sestdien, 22. aprīlī, no pulksten 9 līdz 15. Šī gada Lielās talkas sauklis ir “Zaļa Latvija = Zaļa pasaule!”.

Foto: No arhīva

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (9)

  1. Pasākums, kuram nav jēgas. Kāpēc jāvāc citu atstātā draza? Cūkotāji, kuriem vienmēr viss krīt ārā no rokām un piekabēm, nekad nepiedalās talkās. Šim pasākumam būtu cits svars, ja nelielītos ar savāktās drazas apjomu, bet gan izceltu vietas, kurās talka nav nepieciešama.

    12
    2
  2. Kā 8 marts Tā Nacionāļiem tie ir krievu svētki,kaut neradās tie krievijā,bet sestdienas talka Nacionāļiem liekas norma,nekāda sakara ar krieviju… :(*

  3. Skumji ka ir tādi cilvēki kas mēslo viss apkārt un noteikti ,ka tie ir vietējie kurš gan cits brauks mēslot.
    Biju aizbraucis uz Ziedoņiem tur vienā grāvi ir pilns ar autoservisa atkritumiem un vel kaut kādi pārtikas putuplastu iepakojumi.tik daudz, ka zem mēsliem nevar redzēt avotu.
    Vai tiešām nav iespēja šo visu sazīmēt?
    to putuplastu noteikti ir izmetuši kādi tirgoņi.

  4. Nevajag i uz Ziedoņiem braukt, paskaties aiz domes skvēra uz Kareivju ielas pusi, kur brīva zeļ pļava, tur lielveikalu plastmasas maisiņu un citu sūdu biezā slānī. Tak mazāk pīpēt pie domes vajag un būtu kaut pacēluši kādu mēslu, ja reiz neprot sētniekus nodarbināt vai arī ja tas privātīpašums, norādīt īpašniekam par cūkstalli. Bet man jau patīk, ka visa Bauskas dome ies talkot tā teikt savā darba dienā 21. aprīlī, bet 22. aprīlī iedzers aliņu un uzkodīs vimbu vimbu svētkos, neies tak strādāt, kad pilsētā lustes notiek.

    11
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.