Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

No maija Iecavā samazināsies ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

No 1.maija ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs samazināsies Iecavas pilsētā un Iecavas pagastā, portālu informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tarifu izmaiņas saistītas ar komersanta – SIA “Dzīvokļu komunālā saimniecība”- elektroenerģijas iepirkuma cenu izmaiņām. Uzņēmumam SIA “Dzīvokļu komunālā saimniecība” pērnā gada oktobrī un novembrī tika apstiprināts tarifs diviem laika periodiem – līdz 30.aprīlim un no 1.maija – saistībā ar Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākuma likumā noteikto.

SPRK Ūdenssaimniecības, depozīta sistēmas un atkritumu departamenta direktore Agnese Kozlovska skaidro, ka pēc 30.aprīļa valsts atbalsts beigsies, bet iepriekš aprēķinātie tarifi no 1.maija bija paredzēti augstāki. Taču, pateicoties elektroenerģijas cenas samazinājumam biržā, komersanti iesniedza SPRK izvērtēšanai pārrēķinātos tarifus. Rezultātā no 1.maija tarifi vairākās teritorijās būs zemāki vidēji par 19%, nekā pērn plānots, turklāt arī zemāki par šobrīd spēkā esošajiem. Kozlovska arī norāda, ka SPRK seko aktuālajām elektroenerģijas cenām un tam, vai komersantiem neiestājas pienākums aprēķināt jaunu tarifu, to samazinot.

SIA “Dzīvokļu komunālā saimniecība” šobrīd Iecavas pilsētā un Iecavas pagastā piemēro ūdensapgādes pakalpojumu tarifu 1,32 eiro par kubikmetru un kanalizācijas pakalpojumu tarifu 2,47 eiro par kubikmetru. Salīdzinot ar šobrīd spēkā esošajiem, no 1.maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs samazināsies par 0,08 eiro jeb 6,1%, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – par 0,18 eiro jeb 7,3%. Attiecīgi ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,24 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 2,29 eiro par kubikmetru.

SPRK atgādina, ka ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi var tikt noteikti divos veidos. Viens no tiem – komersantam iesniedzot SPRK apstiprināšanai tarifu projektu, kurā tiek veikta pilna ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksu un apjomu izvērtēšana. Savukārt otrs – komersantam pašam nosakot ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus un iesniedzot tarifu aprēķinu SPRK. Šajā gadījumā mainītas tiek tikai elektroenerģijas un nepieciešamības gadījumā arī no citiem komersantiem iepirkto ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas. Attiecīgi pārējās izmaksas un pakalpojumu apjomi paliek tādā apmērā, kādā tie tika paredzēti SPRK iepriekš apstiprinātajos tarifos.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.