Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Skaistkalnē tapusi interaktīva ekspozīcija par karsta kriteņu veidošanos

Skaistkalnes magazīnas klētī atvērta interaktīva un izglītojoša ekspozīcija “Karsta kriteņu veidošanās”, informēja projekta vadītāja Līga Čakāne.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ekspozīcijā izcelta Skaistkalnes unikalitāte un apmeklētāji var uzzināt par ģeoloģiskiem un ģeomorfoloģiskiem procesiem šajā pusē, pauž Čakāne. Ekspozīcijas mērķis ir ar multimediju risinājumiem parādīt, kas ir Skaistkalnes karsta kritenes, kā tās rodas, kas notiek zem zemes un virszemē.

Ekspozīcijas apmeklējumu varēs papildināt ar pastaigu pa meža takām un apskatīt Skaistkalnes karsta kritenes dabā, kuras atrodas apmēram četrus kilometrus no Skaistkalnes magazīnas klēts.

Projekts veidots “Interreg V-A” Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā. Kopējais projekta budžets ir 649 972 eiro, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonds nodrošina 552 476 eiro.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ekspozīciju veidoja SIA “Aspired” par 78 096 eiro. Uzņēmums “Aspired” reģistrēts 2012.gadā, tās pamatkapitāls ir 145 000 eiro, liecina “firmas.lv” dati. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 83 940 eiro, bet zaudējumi – 40 285 eiro. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir SIA “TechGym”, kas pieder Ivaram Eglājam, Igoram Udodovam un Ilzei Valdmanei – 49,45%, un Jānis Blaževičs – 43,96%.

Foto: bauskasnovads.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (12)

  1. “vēsturiskā” magazīna ar mūsdienu klasisko Rukki jumtu un tam atbilstošu lietus ūdeņu novadīšanas sistēmu, par kādu savulaik magazīnas cēlājiem pat sapņos nerādījās. Bet mūslaiku dulburiem ar interešu izglītības diplomu kabatā var rādīt jebkādus” brīnumus”, pat ekspozīciju teju 100 tūkstošu vērtībā, tie vien savā apmātībā piekrītoši mās ar galvām, kurās ļoti daudz tukšuma, ko apsviedīgi cilvēki vienmēr ir izmantojuši.

    13
  2. Vai tiešām šajā nelielajā ziņā par ekspozīciju nepieciešams uzskatīt kas kam un cik pieder?
    Labprātāk uzzinātu, kad ekspozīciju iespējams apskatīt, kā arī vairāk par skatāmo.

  3. daudziem nodokļu maksātājiem svarīgāk par “ļoti vērtīgo ekspozīciju” būtu uzzināt šīs izstādes veidošanas faktiskās izmaksas, pilnu tāmi. no kā, jeb kur rodas šie 78 096 eiro?

  4. Ne darba laiks, ne cenas, ne vispār kaut vārda par to, kas tur sagaida. Monitors ar multfilmiņu? Vai tikai man vienam liekas, ka šodienas žurnālisti ir stulbi?

  5. stulba, jeb stulbināta tiek ne tikai latviešu nācija, lai šāda veida naudas desmitiem tūkstošu “apgūšanu” uzskatītu par normālu praksi. Naudas, kuras trūkst it visur, slimnīcām, skolām piešķiršanu veikliem, izdomas bagātiem cilvēkiem, bet pārējā tautas daļa spēj uzdot vien stulbus jautājumus šajā sakarā.

  6. ja tiešām kādam cilvēkam interesē karsta process, tad pilnu informāciju viņš var gūt ar dažiem ‘klikšķiem” datorā, tam nav jāizdod kopumā simti tūkstoši un indivīds sapratīs, ka “uz vietas” karsta kritenes vietā viņš varēs aplūkot parastu dīki, lielākoties pildītu ar ūdeni.

    4
    1
  7. Lietuvieši netālu no Biržiem ir vērienīgi eksponējuši Kirkilu karsta ezeriņus ar šiku betona-tērauda skatu torni, stāvlaukumu, reģiona tūrisma informāciju, tai skaitā par karsta procesu.Tornis un stāvlaukums par velti, ja nekas nav mainījies. Latvijā tādu torņu nav, Latvijā tāds tornis maksātu 3,5 miljonus…, varbūt 10 miljonus.

    2
    1
  8. bet slimnīcās rindas gada garumā, skolas jāslēdz, ceļi, trotuāri bedraini, apvedceļus jāgaida gadu desmitiem jo naudas nav, bet priekš stulbiem Latvijas tūristiem, re Lietuvā atrodoties. Laikam jau viņiem minētās problēmas atrisinātas ar Latvijas tūristu “ziedoto” naudu…

    1
    2
  9. ja galvā smadzeņu vietā vien kauli, tad jau nesaprast, ko to “par brīvu” tu jau vairākkārt esi pārmaksājis ar saviem nodokļiem un vēl tavi bērni būs spiesti to tavu “par brīvu” atmaksāt kā valsts vai pašvaldības parādu.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.