Sestdiena, 20. decembris
Arta, Minjona
weather-icon
+6° C, vējš 0.89 m/s, R vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Maurloki ir maigākie no sīpoliem

Tūlīt pēc sniega nokušanas dārzā sazaļo pieticīgie maurlociņi. Tas ir daudzgadīgs, aukstumizturīgs augs, kura garša un smarža rada apetīti un veicina gremošanas sulas izdalīšanos.

Tūlīt pēc sniega nokušanas dārzā sazaļo pieticīgie maurlociņi.
Tas ir daudzgadīgs, aukstumizturīgs augs, kura garša un smarža rada apetīti un veicina gremošanas sulas izdalīšanos. Maurlokus lieto tāpat kā citus sīpollokus, bet to garša maigāka, tāpēc ieteicami arī diētiskajā uzturā. Saujiņa sakapātu maurlociņu padara aromātiskākus salātus, gaļas, zivju ēdienus, zupas un jo īpaši mērces. Smalki sagrieztus, tos pārkaisa gatavam, karstam ēdienam pirms pasniegšanas galdā. Ēdienu dekorējot, jauki izskatās smalki, tumšzaļi maurloku gredzentiņi.
Pavasara salāti
Lapu salātus (200 g tirgū maksā 20 santīmu) nomazgā, nosusina, sagriež vai saplucina, liek traukā. Pievieno (100 g lapu salātiem) 2 cieti vārītas olas, 100 g svaigu gurķu, 100 g konservētu vai skābētu gurķu, sešus redīsus, vienu vārītu burkānu, 2 – 3 vārītus kartupeļus, divus tomātus, tasi sagrieztu maurlociņu, svaigas vai kaltētas dilles.
Pie šiem salātiem piedāvā «Spilvas» salātu mērci, kam visas garšvielas jau pievienotas. Var pagatavot mērci arī no pusglāzes skāba krējuma, ko samaisa ar sāli, pipariem, cukuru, galda etiķi, naža galu sinepju.

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.