Ja vēl kādā kulītē vai tūtā saglabājušās pērnās pupas, no tām var pagatavot atsvaidzinošus un reizē sātīgus salātus.
Ja vēl kādā kulītē vai tūtā saglabājušās pērnās pupas, no tām var pagatavot atsvaidzinošus un reizē sātīgus salātus.
Šīs maltītes pagatavošanai nepieciešams:
0,5 kg pupiņu, 100 – 150 gramu žāvētas cūkgaļas, līdz 50 gramu siera, viens gurķis, viens tomāts un paciņa majonēzes, zaļumi. Salātu sastāva proporcijas var mainīt pēc gaumes.
Vakarā pupas iemērc, lai otrā rītā, kamēr diena vēl nav iekarsusi, tās varētu izvārīt. Kad tas izdarīts un pupas atdzisušas (protams, nokāstas), smalki sagriež žāvētu liesu cūkgaļu, var būt arī cauraudzis (tagad visai lēti nopērkams). Sarīvē vai sagriež sieru, svaigu gurķi, tomātu, sīpolu (der arī ķiploka daiviņa). Masu samaisa, pievienojot majonēzi. Salātus iepilda izskatīgā stikla vai māla traukā un pārkaisa ar zaļumiem – lokiem, dillēm, selerijām u. c. Maltīte jābauda tūlīt, kamēr nav atsulojusies.
Citkārt nemīlamās pupas garšos labi. Atspirdzinošās pusdienas radīs sāta sajūtu līdz launagam, kad noderēs zemeņu uzputenis vai gluži vienkārši – rūgušpiens vai kefīrs ar kanēli.
Pēc «Vilīša receptēm» pārbaudījusi