Vasarā mājsaimnieces visbiežāk tiekas dārzā, ravējot vai pirmo ražu novācot. Tur šķiļas valodas un tiek uzzināts ne viens jaunums vien.
Vasarā mājsaimnieces visbiežāk tiekas dārzā, ravējot vai pirmo ražu novācot. Tur šķiļas valodas un tiek uzzināts ne viens jaunums vien. Tostarp – arī dažas vienkāršas receptes.
Biešu zupiņa. Pavāra nomazgātas mazās sarkanās bietītes kopā ar kātiņiem. Tad pieliek sakapātas lapiņas, dilles, sīpollokus, nedaudz skābeņu (vai citronskābi – vārīšanas beigās). Sačurkstina speķīti (var nopirkt par Ls 0,80 kilogramā) un pieliek zupai. Var pievienot arī nedaudz ūdenī uztumētu miltu. Pirms ēšanas pielej nedaudz skāba krējuma. Gatavošanas procesā, protams, nav jāaizmirst sāls.
Otrais ēdiens. Izvāra rīsu makaronus (noteikti var nopirkt Bauskā, veikalā «Pagrabiņš»). Piegriež vienu gurķi, divus tomātus, divas ēdamkarotes majonēzes un zaļumus. Visu sajauc un tūlīt ēd.
Saldais ēdiens. Jau iepriekš jāiegādājas cepumi «Jubilejas». Derēs arī ērkšķogu ievārījums (īpatnējo garšu «noņem» vārīšanas beigās pievienots vanilīns) un želatīns. Noklāj kārtiņu cepumu, tad kārtiņa ar skābu krējumu sajaukta ērkšķogu ievārījuma, kam pievienots želatīns. Atkal noliek kārtiņu cepumu, to pārklāj ar saldā krējumā sajauktu biezpienu, kam pievienots želatīns un cukurs (vai ar to pašu ērkšķogu ievārījumu). Trešajā kārtā – jogurts ar želatīnu. Var iztikt arī bez želatīna. Dekorē ar augļiem.
Ātrā maltīte. Izvārītus un nokāstus makaronus saber apaļā pannā, gar malām «vainadziņā» iepilda «Spilvas» tomātu biezeni, vidū ierīvē sieru un liek cepties. Kad siers labi izkusis, atliek celt galdā pašiem un ciemiņiem.