Piektdiena, 19. decembris
Lelde, Sarmis
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, DR vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Zosij jābūt ar zeltainu ādu un dzeltenu knābi

Mārtiņdienā zoss cepetis esot iecienītākais ēdiens Latvijā labi pazīstamajam pavāram Mārtiņam Rītiņam.

Mārtiņdienā zoss cepetis esot iecienītākais ēdiens Latvijā labi pazīstamajam pavāram Mārtiņam Rītiņam.
Varbūt saimniecēm noderēs kāds no viņa padomiem.
Labākā Mārtiņu zoss esot ne vecāka par pieciem sešiem mēnešiem, četrus līdz sešus kilogramus smaga. Izvēloties putnu, jārēķina, lai vienai porcijai būtu ap 450 gramu, jo zosij ir daudz kaulu. Tai jābūt ar tīru, zeltainu ādu, biezu krūtiņu, dzeltenu knābi.
Zoss pagatavošanas laiks ir pailgs, bet viegli aprēķināms – apmēram 40 minūšu uz katru cepeša svara kilogramu. Divas stundas pirms karsēšanas putna ādu ierīvē ar sāli. Zosi var izcept arī ātrāk, ja to sagriež četros gabalos un diennakti iepriekš iemarinē.
No «Lauku Avīzes»

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.