Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Aptauja: Latvijā 80% mazo un vidējo uzņēmēju strādā arī atvaļinājumā

Latvijā 80% mazo un vidējo uzņēmēju mēdz atbildēt uz darba zvaniem un e-pastiem, esot brīvdienās vai atvaļinājumā, liecina mobilo sakaru operatora SIA “Tele2” veiktā aptauja.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Visbiežāk to dara būvniecības, mākslas un izklaides, kā arī izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozarē strādājošie uzņēmēji.

Starp biežākajiem iemesliem, kādēļ uzņēmēji strādā arī brīvajā laikā, 46% aptaujāto minējuši  pārāk lielo atbildības sajūtu, 37% norādījuši uz aizvietotāju trūkumu, savukārt 34% aptaujāto uzņēmēju pauduši nevēlēšanos atlikt darbus uz laiku, kad atgriezīsies no brīvdienām.

Aptauja sadarbībā ar “Norstat Latvija” veikta 2023.gada jūnijā, aptaujājot 750 uzņēmēju.

Ilustratīvs attēls no Shutterstock.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (2)

  1. tā kā nestrādā normāli darba laikā, tad nākas strādāt atvaļinājumā. Latvijā neviens nav pārstādājies. Ja kāds jūtas slikti, tad tas ir dēļ bardaka konkrētās kompānijās

  2. -> zizlim. Izlasi vēlreiz. Runa ir par uzņēmējiem nevis darbiniekiem. Diemžēl, reālā situācija ir tāda, ka reti kurš uzņēmējs var atļauties atvaļinājumus vai brīvdienas, jo, vienkārši, nav kam uzticēt darbus! Atrast darbinieku, kuram uzticēt biznesu, praktiski ir neiespējami!

    5
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.