Antrekots – apcepta liellopa gaļas šķēle, tā nav fileja, bet starpribu gabals.
Antrekots – apcepta liellopa gaļas šķēle, tā nav fileja, bet starpribu gabals.
Bekons – angļu valodas vārdnīcā atrodams, ka tā sauc speķi. Taču īsts bekons ir cauraudzis, vairāk liess nekā trekns. To griež plānās šķēlēs, cep kraukšķīgu uz pannas vai mikroviļņu krāsnī un nosusina iztecējušos taukus.
Kanapē – vienkodiena maizītes, uz kurām parasti ir kāda delikatese – šķiņķis, lasis, ikri vai šķirnes siers.
Aperitīvs – alkoholiskie dzērieni, ko piedāvā pirms ēdiena pasniegšanas, kamēr viesi pulcējas. Parasti tas ir šerijs, vermuts, džins, kampari. Tos nereti pasniedz atšķaidītus ar sodas ūdeni, sulu vai limonādi.
Kornišoni – stiprā etiķī marinēti pipargurķīši, nereti tiem pievienoti arī mazi sīpoliņi, burkāni, puķkāpostu rozetītes, sviesta pupiņu pākstis.
Bešamela mērce – no izkausēta sviesta, pienā iejauktiem miltiem un maigām garšvielām gatavota mērce.
Remulādes mērce – majonēze, kam pievienoti sīki sagriezti zaļumi un garšvielas.
Tabasko mērce – ļoti asa, no Meksikas pipariem un citām garšvielām gatavota mērce.
Blanšēšana – dārzeņu, augļu vai gaļas pārliešana ar verdošu ūdeni uz dažām minūtēm.
Panēšana – gaļas, zivju vai dārzeņu iemērkšana sakultā olā un apviļāšana miltos vai rīvmaizē pirms cepšanas.