Laba saimniece pat no cirvja kāta pratīs zupu izvārīt. Šo no pasakas nākušo gudrību atgādina recepte, ko «Bauskas Dzīve» piedāvā šonedēļ.
Laba saimniece pat no cirvja kāta pratīs zupu izvārīt. Šo no pasakas nākušo gudrību atgādina recepte, ko «Bauskas Dzīve» piedāvā šonedēļ.
Puskilogramu vistas filejas sīki sagriež, pievieno vienu paciņu majonēzes (250 g), divas olas, divas ēdamkarotes (ar kaudzi) kartupeļu cietes, garšvielas, kādas ir mājās, protams, sāli, maltos piparus vai «Vegetu». Var arī izmantot karija pulveri, sīki sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Visu labi samaisa un vismaz divas stundas patur ledusskapī. Pēc tam cep uz pannas sakarsētos taukos vai eļļā kā pankūkas. Ļoti labi garšo ar kartupeļu biezputru.
Šī recepte «Bauskas Dzīves» lappusei «Padomdevējs» atsūtīta no Rīgas. «Dzīve galvaspilsētā ir gan skaista, gan arī ļoti dārga. Tāpēc nākas padomāt, kā ar nelielu daudzumu «labas mantas» pabarot savu saimi. Varbūt, ka šī recepte noderēs arī jūsu lasītājiem,» raksta triju meitu māmiņa Daina K. Pavisam plāni sagriežot vistas filejas gabalu, no tā varot «izspiest» pat piecas šķēlītes, ko izdauza ar gaļas āmuriņu. Gaļu apslaka ar sojas mērci, apviļā olu un miltu maisījumā, kas nav biezāks par plāno pankūku mīklu.