Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Lietuvā konservatīvie piedāvā ļaut daļai iedzīvotāju iegādāties automātiskos ieročus: “Vēlies mieru, gatavojies karam”

Lietuvas konservatīvie deputāti rosina atļaut aptuveni simts tūkstošiem Lietuvas pilsoņu iegādāties automātiskos ieročus. Iesniedzot apliecinājumu, kas apstiprina dienēšanu militārajā dienestā, īpašumā varētu iegūt triecienšauteni, ziņo TV3.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kad Hamās teroristi iebruka Izraēlā, viņi brīvi varēja virzīties uz priekšu, jo ​​nesastapa atbilstošu pretestību. Kamēr Izraēlas armija mobilizējās, teroristi plosījās gandrīz nekontrolēti. Taču dažās apdzīvotās vietās, uz viņiem uguni atklāja parastie iedzīvotāji, kuri prata izmantot ieročus un, pats galvenais, viņiem tie bija mājās.

Šis ir vēl viens piemērs, ja ir vairāk cilvēku, kuri spēj aizstāvēt savas mājas un tuviniekus, jo grūtāk ir iebrucējiem. Tāpēc Lietuvas konservatīvie deputāti Pauļus Saudargs un Laurīnas Kaščiūnas piedāvā jaunu ideju – ļaut automātiskos ieročus iegādāties plašākam cilvēku lokam.

Šādu ieceri atbalsta gan Lietuvas Seima opozīcija, gan rezervisti, piebilstot, ka likumā būtu nepieciešams atrunāt punktu, kas neļautu ieročiem nonākt citu rokās.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Atļaujot viņiem iegūt A kategorijas automātisko ieroci, tiktu stiprināta mūsu sabiedrības spējas pretoties konvencionāliem un nekonvencionāliem uzbrukumi,” priekšlikumu komentēja Lietuvas Nacionālās drošības un aizsardzības komiteja. Šobrīd šādi ieroči tiek izsniegti tikai aktīvajiem militārā dienesta darbiniekiem.

Lietuvā ir vairāk nekā 100 tūkstoši rezerves karavīru. Viens no tiem ir bijušais Speciālo operāciju virsnieks Aurims Navus: “Ņemot vērā, ka notiek karš, ir nepieciešams solis, kas ļautu katram cilvēkam, kurš prot rīkoties ar ieroci, iegūt ieroci un turēt to, protams, drošībā.”

Lietuvas Nacionālās aizsardzības ministrs Anušauskas piesardzīgi vērtē savu partijas kolēģu priekšlikumu. Viņš uzskata, ka tādā gadījumā būtu regulāri jānodrošina apmācības un iemaņu pārbaude.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Ja vēlies mieru, gatavojies karam. Ienaidniekam jāzina, ka mūsu sabiedrība ir gatava cīnīties,” sacīja Seima priekšsēdētāja vietnieks Pauļus Saudargs. Viņš gan mierināja, ka tas nenozīmē, ka ielās parādīsies bruņoti cilvēki, jo priekšlikums attiecas tikai uz tiem, kuri ir vajadzīgās iemaņas.

Foto: TV3

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (2)

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.