Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Lietuvas un Latvijas pierobežā atvērts moderns peldbaseins; cer arī uz apmeklētājiem no Latvijas

Lietuvas Latvijas pierobežas pilsētā Jaunakmenē atklāts jauns peldbaseins, kas paredzēts visa reģiona un arī daļai Latvijas iedzīvotāju. 13 miljonus eiro vērtais sporta komplekss būs atvērts katru dienu, Jaunakmenes pašvaldības iedzīvotāji, uzrādot novadnieka karti, to varēs apmeklēt lētāk. Galvenais, ka tiks radīti apstākļi, lai visi novada bērni varētu mācīties peldēt, ziņo Lietuvas televīzija.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

27.oktobrī notika Jaunakmenes sporta un labsajūtas centra oficiālā atklāšanas ceremonija. Pirms trīs gadiem šajā pašā dienā Jaunakmenes pašvaldības vadība un uzņēmums “Infes” parakstīja līgumu par sporta ēkas būvniecību atbilstoši sagatavotajam tehniskajam projektam. Kopējā sporta kompleksa platība ir vairāk nekā pieci tūkstoši kvadrātmetru, te ierīkoti kabineti administrācijai, telpas ģērbtuvēm, izbūvēta konferenču zāle, treniņu telpas, kā arī universāla sporta halle, kas var uzņemt līdz 350 skatītājiem.

Peldbaseins ir 25 metrus garš, pieejamas arī trīs hidromasāžas vannas, trīs saunas, bērnu peldbaseins un citi labsajūtas un sporta pakalpojumi.

“Iepriekš mums nebija peldbaseina, pagāja daudzi, jo daudzi gadi, un tagad tas mums ir. Bērniem atliek tikai viens – sportot un aktīvi iesaistīties šajās nodarbībās,” intervijā televīzijai teic sporta treneris Martīns Valters.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Jokojam, ka mūsu mērķis, lai pēc 12 gadiem Jaunakmenes rajonā nebūtu neviena, kas nemācētu peldēt,” cer sporta centra vadītājs Mantas Mačius.

Viņš norāda, ka Jaunakmenes pašvaldības iedzīvotājiem peldbaseina apmeklējums izmaksās par trešdaļu lētāk nekā citiem. Šeit gaidīti ne tikai apkārtējo pašvaldību iedzīvotāji, bet arī latvieši. “Mēs tiešām dzīvojam tepat, pierobežā, un mums pilsētā ceturtdienas, svētdienas ir tirgus dienas. Pēc automašīnu plūsmas mēs redzam, ka katra otrā, trešā automašīna ir ar Latvijas numurzīmēm, tālab arī domājams, ka latvieši būs peldbaseina apmeklētāju vidū. Vēl jo vairāk tāpēc, ka sportā sadarbojamies ar Jelgavu un Dobeli,” apliecina sporta centra vadītājs.

Objektu apsaimniekos Jaunakmenes pašvaldības sporta centrs. “Tas primāri paredzēts mūsu pašvaldības jauniešu vajadzībām, lai šeit varētu trenēties basketbolisti, futbolisti, vieglatlēti, bokseri,» stāsta Jaunakmenes vicemērs Tomass Martinaitis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tehnisku iemeslu dēļ peldbaseins apmeklētājiem vēl nav pieejams. Jaunakmenes sporta un labsajūtas centrā informēja, ka darbu tas varētu sākt tuvākajās nedēļās.

Pēc Lietuvas Izglītības, kultūras un sporta ministrijas datiem, pēdējā gada laikā ar valsts atbalstu Lietuvā ir atjaunoti vai uzbūvēti astoņi peldbaseini. Valstī kopumā ir 75 peldbaseini. Trešdaļai pašvaldību tādu nav.

Foto: Jaunakmenes rajona pašvaldība

“Mēs nevaram apgalvot, ka mums ir vajadzīgs peldbaseins katrā, pat vismazākajā pašvaldībā, mēs uzskatām, ka kaimiņu pašvaldības varētu sadarboties. Nākotnē plānojam pārvērtēt prioritātes,” teic sociālo un veselības ministrijas viceministre Aiste Zedelīte-Kaminske.

Šobrīd Lietuvā ar valsts atbalstu tiek būvēti divi peldbaseini Elektrēnos un Panevēžā, kur paredzēts 50 metrus garš baseins.

Foto: Jaunakmenes rajona pašvaldība

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (16)

  1. Jā, ar skaudību var paskatīties, cik moderns, pievilcīgs un saprātīgs projekts. Viss vienā vietā. Mums kaut kādus divus ārprātus uzbūvēja. aizbrauciet uz Pasvaļiem brīvdienās, tur arī pietiekami daudz automašīnas ar latviešu numuriem redzēsiet, lai arī Bauskā ir peldbaseins 🙂

    31
    2
  2. Un kā tad Bauskā ar tām novadnieka kartēm, kad tad būs peldbaseinā atlaide? Un cik liela atlaide būs?

    19
    1
  3. Ja par pasvali, tad bauskā ir modernāks tīrāks un plašāks baseins un velreiz tīrāks 10x

    8
    15
  4. Jā, tīrāks gan, bet plānojums un attieksme pret klientu ir dramatiska, un tad tu to savu tīrību un modernismu vari iebāzt… Vairs savu kāju Bauskas baseinā nesperšu.

    16
    7
  5. Un kāpēc tajā Pasvalē tik daudz vietējo Bauskas novada iedzīvotāju? Vai tāpēc, ka nav kur naudu likt, vai tāpēc, ka patīk sastrēgumā stāvēt uz VIA Baltica pie ntajiem luksoforiem, vai tāpēc, ka tur tik nemoderns pec taviem vārdiem?

    14
    1
  6. Ja tāds bija mērķis- slēpt gan peldbaseinu, gan sporta kompleksu prom no acīm, tad tas lieliski ir izdevies. Neviens, kas brauc cauri, garām, Bauskai, vai apmeklē Bausku, nekādi nevar uzzināt, ka ir tādas sporta- atpūtas būves. Tā teikt, nevienu lieku kapeiku nenopelnam, jo budžetā tak naudas daudz.

  7. Esmu diezgan regulars Bauskas peldbaseina apmekletajs. Ļoti tīrs apkalpošana laipna. Man Bauska loti patīk. Agrak braucu uz Pasvali viss bij labi bet nu ta tīrība gan tur briesmiga .burbuļvanna vienmer loti netīra bija. Nu un dušas ar nelagi oda. Bauska vienmer viss tirs gridas sausas dusas tiras. Paldies visiem baseina darbiniekiem. Un apmeklētaji …ieverojiet un izpildiet visas prasības un arī jums būs patīkami.

    8
    8
  8. Lietuvā ceļ lētus kompleksus,kur viss iekšā-baseins,basketbola halle,trenežierzāle,boksa rings un t.t. bet bet Bauskā dārgas,divās vietās pārmaksātas celtnes… Kad beidzot pensionāre Biruta ies pensijā un ļaus jaunajiem strādāt???

    10
    2
  9. Jaunkamenes komplekss – 13 citronkoki, Bauskas peldbaseins – 4,3. Tas tā, salīdzinājumam…

    7
    1
  10. Nu paga paga, ko tu Jaunakmeni salīdzini ar Bausku. Te divas tupas būves par nmiljoniem, bet Lietuvā kara laika apstākļos uzbūvēts SPORTA KOMPLEKSS, kur ir gan treniņiem zāles, gan peldbaseins, gan konferenču telpa, gan kafejnīca. Pietrūkst tikai viesnīca. Tak Bauskā ar domāja kompleksu variantu būvēt, nē, bet vajadzēja sadalīt un kas no tā sanāca. Turklāt kam tas peldbaseins domāts? Bērns iet ģimnāzijā, bet pagājušā gadā ne reizi nebija peldbaseinā. Nu re, kad sākas pusaudžu vecums, šie tur negrib izģērbties un plikumus rādīt, tad nu sagatavo zīmes, ka nevar baseinu apmeklēt. Tad nu vairāk ir malā sēdētāju nekā peldētaju, tad vispār šīs nodarbes noņēma. Nezinu kā tur Grantiņas kundze atskaitās par skolēniem, bet liela daļai nekādas peldēšanas nav. Tāpat iepriekš vieglatlētikā trenējoties bija vismaz viena reize baseinā, tagad jau sen kā šis izņemts no dienas kārtības. Tiem pašiem vieglatlētiem ir normālas telpas jaunajā hallē? Parodija – jātrenējas smirdīgajā vecajā zālē zem tribīnēm, jābrauc uz Griķiem, Codi, Uzvaru. Varbūt vedīs arī uz Skaistkalni? Murgs, murgs, murgs ar tām mūsu zelta būvēm. Pareizi te jau arī rakstīts, ka caurbraucēji arī nezin, ka te tāds peldbaseins ir. Gaidu, kad Biržos būs baseins, braukšu uz turieni.

    6
    1
  11. Paskaties kā mums kara laika apstākļos top skolai piebūve Vecumniekos. Tur jau šobrīd aprēķinātās izmaksas 10 692 870!!! Es domāju, ka aizvilks līdz 13 vai pat 15 citroniem. Pieskaiti tām mūsu summām hallei un baseinam šī brīža būvniecības cenas. Saku leiši malači. Jaunakmene mazāka par Bausku. Paskaties viņu mājaslapu sadaļu Jaunakmens iedzīvotāju kartes prieksŗocības. Mums karti ieviesa, bet tās atlaides kaut kā muļļā. Leišiem peldbaseinā, piemēram, bez iedzīvotāju kartes brīvdienās 2h ar pirtim SPA zonu 12eur, bet ar iedzīvotāju karti 8 eiro. Leišu baseina var iznomāt halātu, dvieli un vēl ko citu.

  12. Vai Bauskas peldbaseinam vēl taupības periods, ka darbojas arī brīvdienās tikai divas pirtis? Tāpēc jau brauc uz Pasvali, ka tur ir četras pirtis un cafe blakus. Māmiņas ar zīdaiņiem no Bauskas puses tur ir pa pilno, jo Bauskas peļķē jau nav kur tos zīdaiņus peldināt.

  13. Tapīra pakaļas tiek laipni lūgtas apmeklēt jauno peldbaseinu un zilo trubu! 🤣😂❤️

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.