Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Bauskas slimnīca sarīko izglītojošu pasākumu senioriem

Bauskas poliklīnikā piektdien, 24. novembrī, aizritēja senioriem veltīts pasākums. Tas bija jau otrais šīs vecuma grupas iedzīvotājiem veltītais pasākums, kas šoreiz bija veltīts drošības tēmai, kā par to parūpēties uz slidenām ietvēm, kā arī mājās, pēdu aprūpei, līdzsvara vingrinājumiem un koordinācijas un domāšanas attīstībai un trenēšanai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šīs aktivitātes vadīja Bauskas slimnīcas rehabilitācijas nodaļas speciālistes – podoloģe Diāna Jemeļjanova, fizioterapeite Irina Pašišņaka un logopēde Anete Laugale.

Interesi par šīm tēmām izrādīja 26 seniori, kas apmeklēja pasākumu, pārsvarā tās bija dāmas, bet viņu vidū bija arī daži kungi. Baušķeniece Arimanda Tops «Bauskas Dzīvei» pirms pasākuma sacīja, ka viņu interesē pēdu aprūpe, jautājumi par ceļgalu sāpēm, arī kovida aktualitātes, esot atnākusi «ar sagatavotiem jautājumiem un problēmām, kas pašai ir kā jūra». Kundze esot bijusī mediķe, arī tālab viņu interesē šī joma, pati mājās vingrojot un daudz staigājot, tādējādi cenšoties gādāt par savu veselību.

Seniori varēja ne tikai gūt jaunas zināšanas par sev aktuālu veselības problēmu risināšanas iespējām, bet arī noslēgumā baudīt medus kūku ar pašu mediķu sagatavotu gardu un veselīgu smiltsērkšķu dzērienu un uzdot jautājumus slimnīcas speciālistēm, kā arī gūt jaunus draugus un paziņas.

Pirmais senioriem domātais sarīkojums noritēja 1. oktobrī, atzīmējot Starptautisko senioru dienu. Bauskas slimnīcas vadītāja Margarita Epermane sacīja, ka šogad vairs cita šāda pasākuma nebūs, turpretī nākamā gada pirmajā ceturksnī senioru auditorija varētu sagaidīt  vēl kādu izglītojošu pasākumu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (11)

  1. Man patīk ĀRSTI ar 1,5 liekajiem svariem , kas man mēģinaaa iestāstīt par veselīgu dzīvesveidu

    11
  2. sarīkojums vai pasākums, jeb abi kopā? Protams, senioriem novadā maz speciāli viņiem rīkotu pasākumu un aktīvākajai viņu daļai arī šāds sarīkojums, vien alga kā rīkots, iet pie sirds. Bet, “sausais atlikums”, pasākuma rezultāts? Vai seniori turpmāk mazāk kritīs uz netīrītajām un nekaisītajām ielām un trotuāriem, trotuāriem, kuri dažviet būvēti pēc “amerikāņu kalniņu” principa? Varbūt, sāksim ar to, lai senioru vajadzībām pie daudzdzīvokļu māju ieejām esošajiem pāris pakāpieniem pievienotu atbilstošu lenteri, jo diez vai senioram būs laiks gaidīt, līdz nobirs pēdējā sniegpārsliņa un ieradīsies apsaimniekotāja algots sētnieks…

    14
  3. Labāk būtu domājusi, ka senioriem ātrāk pie gim. Arsta piekļūt…te jau gandrīz vai veselības ministra jāpierakstās rinda…

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.